estrenes

De la 'gauche divine' a la Vine Digauche, amb Karla amb K

L'artista barcelonina sorprèn amb un nou senzill que revisita el moviment artístic i intel·lectual que va mudar Barcelona els anys 60, la 'gauche divine'

Estrenem en exclusiva l'últim videoclip de la cantant, dirigit per Edu Escudero

La tendresa electrònica de Karla amb K

| 09/10/2020 a les 12:30h

Karla amb K al clip «Gauche Divine»
Karla amb K al clip «Gauche Divine»
La cantant barcelonina s'inspira en el moviment gauche divine en el seu nou senzill, el tercer de la seva emergent discografia després de "Gineta" i "La butxaca màgica". Karla amb K ha estat una de les concursants de l'actual edició del Sona9, en la qual va arribar a les semifinals amb una actuació on avançava en directe alguns dels seus temes propis, com la mateixa "Gauche divine", estrenada avui en exclusiva a Enderrock.cat de la mà d'un videoclip d'acord amb l'estètica anticostumista del moviment. 


Teresa Gimpera, Terenci Moix o Esther Tusquets, entre d'altres, són personatges dels anys seixanta que han esdevingut font d'inspiració tant de la cançó com del videoclip de "Gauche divine", amb referència al moviment artístic i intel·lectual que va tenir lloc a la ciutat de Barcelona, concretament al local Bocaccio del carrer Muntaner, entre un grup de classe burgesa, d'esquerres i de posició política clarament antifranquista que estiuejaven a l'Alt Empordà. 

"Gauche divine" de Carla Mercader gira al voltant de la petjada que artistes de l'època com Dalí, a qui l'autora rebateja com "Saldalí Vador", o els seus companys Picasso, Dorca o Duchamp, van deixar en aquests indrets d'arreu del territori català. Lletrísticament, la cançó és una declaració d'intencions que pretén atrapar l'oient de forma inconscient, com qui mira un quadre surrealista sense entendre pràcticament res però no en pot apartar la mirada. 

L'audiovisual que l'acompanya és una ambiciosa peça a càrrec d'Edu Escudero i s'inspira directament en les fotografies del fotògraf Oriol Maspons i la fotògrafa Colita, ambdós reconeguts per captivar l'essència del moviment a través de les seves imatges. La mateixa Karla amb K és la protagonista del clip. La producció musical, per la seva banda, ha estat a mans de Gerard Williams. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Gauche Divine, videoclip, Karla amb K, Sona9, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.