estrena

El retorn de la màgia de Maria Rodés

A prop d'una setmana de publicar el nou disc, l'artista ens mostra en primícia «Les bruixes tornen»

Concert de Maria Rodés a la sala Apolo de Barcelona

| 07/10/2020 a les 10:36h

Imatge il·lustrativa
Maria Rodés és a punt de publicar el nou disc Lilith (Satélite K, 2020). Tot i que l’àlbum no es publicarà fins al proper 16 d’octubre, el projecte respon a un espectacle que va néixer ja el març de 2019 dins del Festival de Arte Sacro de Madrid (ciutat on resideix Rodés des de fa tres anys). De la iniciativa havia de sorgir un EP que, a casusa del confinament i l’endarreriment en la gravació, va anar allargant-se fins a esdevenir un àlbum de nou cançons. Avui estrenem un dels temes que ompliran de màgia el disc, “Les bruixes tornen”.



La cançó es presenta com un cant d’alerta però també de resiliència: “és una manera simpàtica de dir que som aquí encara i que no han acabat amb totes nosaltres”, explica l’artista. La lletra del tema recull uns versos “d’aquell misògin l’Espill o Llibre de les dones, de Jaume Roig” -en paraules de Rodés-: “s'apleguen [...], / totes honoren / la llur caverna / qui es diu Biterna”, fent referència a la cova llegendària Biterna, “on les dones feien tot tipus de pecats, o sigui, feien que els donava la gana i s’ho passaven superbé”, aclareix sense embuts la música.

L’imaginari de les bruixes plana en tot el disc, des del mateix títol que, Maria Rodés apunta, va triar arran d'una conversa amb el director del Festival de Arte Sacro, Pepe Mompeán, que li va facilitar informació on s'explica que Lilith "segons el folklore jueu, es deia que és la primera bruixa”. I per acompanyar-la en el viatge, l’artista es rodeja bàsicament de bruixes, dones artistes del nivell de Marta Roma (celo), Marina Tomàs (Guitarra) i Isabelle Laudenbach (guitarra espanyola), a més del multiinstrumentista Pep Pascual.
 

Maria Rodés al Festival Mil·leni (sala Apolo) Foto: Xavier Mercadé

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Maria Rodés, Les bruixes tornen, Lilith, actualitat, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.