Actualitat

Mor Xavi Monfort, baixista de Quercus

El músic va ser el baixista substitut de Sopa de Cabra

Amb el grup ganxó va publicar un sol disc, el 1993

| 07/10/2020 a les 12:00h

Xavi Monfort
Xavi Monfort | Arxiu
Xavi Monfort, baixista de la banda de Sant Feliu de Guíxols Quercus, ha mort a Palamós amb 55 anys en no superar un càncer que li havien diagnosticat feia un temps. Quercus va ser un grup molt singular dintre de l’escena del rock català dels 90. Practicaven un estil hereu de la música laietana que ells anomenaven rock de roca –buscant el paral·lelisme amb els musclos de roca– i el tema estel·lar del seu únic disc era una posthavanera contundent i irreverent: “L’última havanera”. Aquesta peça també donava nom al seu primer i últim àlbum, publicat per PDI el 1993.

La seva darrera actuació va tenir lloc el 8 d’agost de 1995 al seu poble, Sant Feliu de Guíxols, telonejant Joe Cocker. Tot i això, el grup es va reunir en un parell d’ocasions: el 2008 amb actuació i pregó de la festa major i, el 2017, en el marc del festival Porta Ferrada compartint cartell amb Jarabe de Palo.



Xavi Montfort, però, mai no va abandonar la música. Referent i mestre per a baixistes de generacions posteriors, va formar Blues Metal juntament amb el guitarrista Emili Baleriola i el bateria de Quercus, Xavi Casals. Junts van publicar un EP de tres cançons titulat com el trio (Picap, 2010).

Amb altres antics components de Quercus també van muntar Q’s, una aventura d'un rock endurit que va durar un any i mig. Així mateix, Montfort va posar el seu instrument al servei d’altres músics com Eduard Canimas, Sr. González o Cala Joia, entre molts d’altres. També va tocar amb Sopa de Cabra substituint la baixa temporal de Cuco Lisicic.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, actualitat, Quercus, Sopa de Cabra, Xavi Monfort, Xavi Montfort

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.