FESTIVALS

El Black Music Festival torna a engegar motors

Aturada per la pandèmia, la XIX edició del festival reprèn la seva activitat musical

Artistes i formacions com Stay Homas, la Black Music Big Band o Koko Jean & The Tonics ompliran de música Girona, Salt i Torroella de Montgrí

| 22/10/2020 a les 10:30h

Stay Homas
Stay Homas | Xavier Mercadé
Torna la música, torna la festa, torna el Black Music Festival. La XIX edició del festival de música negra va començar el passat mes de febrer i havia d'allargar-se fins al 29 de març. La pandèmia, però, va obligar l'organització a cancel·lar totes les activitats, que demà es reprenen. Així, el cicle torna a engegar motors amb artistes destacats com els Stay Homas, la Black Music Big Band o Koko-Jean & The Tonics.

Una edició deslocalitzada entre Girona, Salt i Torroella de Montgrí, que obrirà les portes amb una proposta de la casa, la Black Music Big Band, la primera Big Band-escola de les comarques gironines especialitzada en música d'arrel afroamericana. Un recull dels èxits dels seus espectacles Homenatge a la Motown o els tributs a Aretha Franklin Red Hot Chilli Peppers sonaran demà, 23 d'octubre, a l'Auditori de Girona en un concert solidari, on tota la recaptació anirà destinada a la Fundació Oncolliga.



Dos dies més tard, el 25 d'octubre la formació Stay Homas, nascuda durant el confinament, omplirà de música festiva i optimista l'auditori gironí. Klaus Stroink, Rai Benet i Guillem Boltó faran una doble sessió, on presentaran l'àlbum de debut Desconfination (Sony Music, 2020).



La cirereta del pastís serà el 21 de novembre i la posarà el grup Koko-Jean & The Tonics, que, amb la col·laboració del saxofonista Dani Nel·lo, oferiran els seus blues i soul vibrants a l’Espai Ter de la població empordanesa de Torroella de Montgrí. 



Finalment, per escoltar la fusió sonora entre les músiques d'arrel llatina amb el rap i la música urbana de Las Karambas, haurem d'esperar fins al 2021, com també haurem de fer per poder gaudir de la veu del francès Ben L’Oncle Soul. El seu torn serà el 6 de març de l'any vinent. 
Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, actualitat, black music big band, enderrock, black music festival, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.