actualitat

Lluís Vivern, guitarrista de Boc, ha estat recordat com un dels músics més actius de l’escena balear

El guitarrista palmesà de 36 anys va morir diumenge d’una llarga malaltia i ha estat enterrat avui a Binissalem

| 22/10/2020 a les 18:30h

Lluís Vivern
Lluís Vivern
Diumenge passat, 18 d’octubre, va morir de càncer Lluís Vivern, qui havia estat guitarrista i banjo durant vuit anys del grup mallorquí de rock celta Boc. El músic, nascut a Palma el 1983, residia actualment a Binissalem on avui s’ha fet el funeral.

Boc ha estat una banda de referènca de l’escena balear i sobretot havien tingut un gran ressò a nivell estatal i europeu en el panorama de la música celta. El grup havia gravat dos àlbums, Sa comunitat d’en Toni Bardo (Blau, 2016) i Les mil i una… (autoeditat, 2013), a més de l’EP Boc uep! (autoeditat, 2013).


Lluís Vivern havia estudiat al Conservatori de Palma i era professor de guitarra. Quan ara fa tres anys se li va diagnosticar la malatia havia començat a preparar un disc en solitari de guitarra instrumental, Ona (autoeditat, 2020), que va publicar aquest any. L'EP el va gravar colze a colze amb el contrabaixista Biel Font i amb la participació de Jaume Compte, Blai Vidal i Joan Frontera (Boc i Al-Mayurqa).

Font va acompanyar Vivern en aquest darrer viatge, ja que els dos havien participat en el disc d’homenatge al seu pare, Antoni-Pere Font, Peregrí dels blaus (Blau, 2018), a partir del qual van trabar una estreta amistat. Biel Font el recorda com un “apassionat de la guitarra i del so que vivia per la música”.



Lluís Vivern també havia tocat amb Tomeu Quetgles Tribu, amb qui va publicar el disc Recorda-te’n de riure (autoeditat, 2014), i havia format part del grup de pop-rock Malllum, amb qui va enregistrar un disc homònim el 2018. Molt conegut i estimat a l’escena balear, va ser també baixista del grup Llunàtiques, dedicat sobretot a la poesia musicada. Llunàtiques li ha dedicat aquest record: "Gran músic i millor persona. No oblidarem mai el temps que vares formar part de Llunàtiques. Després quedares a les nostres vides per sempre. Perquè estar amb tu era una rialla assegurada. Vola, amic, i toca molt”.
   
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Boc, Lluís Vivern, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.