Actualitat

​Ara Va de Bo: les sessions radiofòniques

Surt a la venda un disc amb fragments del programa 'El Gripau Blau', que Ara Va de Bo fa a Ràdio Estel

| 23/10/2020 a les 16:00h

Imatge il·lustrativa
“Aquest no és un disc pensat i planificat. Neix de la voluntat de preservar tota la feinada feta al llarg d’onze anys a Ràdio Estel. Va sorgir la possibilitat de posar-ho en un disc i ens hi vam abocar”, explica Jordi Roura, l'ànima d'Ara Va de Bo. El resultat és Les sessions d'El Gripau Blau a Ràdio Estel (2011-2020) (DiscMedi, 2020), un títol que d’una banda ja vol prevenir l’oient que no és un repertori originalment previst per anar a un CD i, de l’altre, ret homenatge a artistes com The Beatles o Elvis Presley que han publicat material enregistrat a emissores de ràdio.

Aquest és el primer recull d’aquestes característiques que fa Ara Va de Bo, que afirmen que, de moment, no en tenen cap més de previst, però asseguren que hi ha material de sobres i que l'editor de DiscMedi, Àlex Eslava, ja els ha dit que se’n podrien publicar alguns més. Les característiques especials del treball permeten que s’hi hagin inclòs algunes sintonies i separadors de ràdio. A més, tots els guanys que generi el disc seran destinats a l’Hospital de Sant Joan de Déu.



Al disc hi trobem cançons, poemes i contes. A l’hora de fer la tria s’ha optat per una selecció acurada. "Hi ha coses que tècnicament són una mica estranyes; per exemple, que tenen un so telefònic. Hi ha una cançó molt bonica que es diu “Cleta Dominga”, que és una adaptació d’una peça de Cri-Cri (Francisco Gabilondo Soler), el cantant dels nens a Mèxic dels anys quaranta i cinquanta. És una versió de Josep Maria Andreu, molt ben cantada", explica la banda. Per tot plegat insisteix que "cal entendre que no és un disc i que l’única cosa que hi hem fet és l’equalització i afegir alguna pinzellada d’instruments electrònics a sobre".

Un altre dels aspectes importants del disc és la participació d’amics del grup. “Hi ha des dels més vells d’Ara Va de Bo, com el Ricard Casals, que des de 1977 que no havíem fet res junts, fins al Dani Espresate, que és nou; passant per l’Eduard Casals, que va estar amb nosaltres els anys vuitanta, o laCecilia Bellorín; Martine Lambregts; Laura Pau…”. També s’ha comptat amb escriptors, actors i radiofonistes (Joaquim Carbó, Enric Cusí, Enric Frigola…), altres músics amics (Cucorba, Miquel Brunet, Marta Casals…) i amb l'Escola del Mar.

Contingut relacionat

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Ara Va de Bo, Jordi Roura, El Gripau Blau, Ràdio estel, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.