ACTUALITAT

Torna el nou disc de La Marató amb artistes com Sebastian Yatra, Judit Neddermann, SAU30 o Nil Moliner

El disc es vendrà el 29 de novembre de desembre amb la revista Enderrock, així com altres mitjans

La Marató de TV3 d'enguany serà el 20 de desembre i anirà dedicada a la lluita contra la covid-19

«Serem més forts», la cançó que toca a tothom

| 11/11/2020 a les 14:30h

Judit Neddermann i SAU30 a La Marató
Judit Neddermann i SAU30 a La Marató
Avui s'han conegut totes les interioritats del disc de La Marató d'aquest any. La plataforma solidària celebrarà la 29a edició el proper 20 de desembre amb Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté com a presentadors. El disc, però, es començarà a vendre el 29 de novembre a través de diferents mitjans catalans, inclosa la revista Enderrock. Els seus beneficis, com sempre, es dedicaran a la causa de La Marató, que enguany estarà dedicada a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la covid-19. 

El disc d’enguany, que celebra 16 anys, conté 19 cançons interpretades per un total de 30 artistes. La darrera, "Serem més forts", és una cançó col·lectiva que interpreten 24 músics catalans i que, com assegura Àngel Lacalle, director del disc, enguany i amb la temàtica de la covid-19, té més sentit que mai: "Durant la pandèmia i el confinament, la música ha estat protagonista i refugi d’emocions i vivències. El contingut i el concepte del disc de La Marató d’enguany vol ser un reflex de tot això". 


Entre tots els artistes que hi participen, destaquen figures com les de Judit NeddermannSau30Nil MolinerSebastián Yatra, Beret, Dvicio, els concursants d'Operación Triunfo 2020 Nia Anajú, Hugo, Flavio i Eva; Rozalén o la Black Music Big Band. El colombià Sebastian Yatra, un dels artistes internacionals presents al disc explica que ja coneixia La Marató i n'explica l'experiència: "Per mi ha estat un repte cantar en català, és el més bonic que he gravat mai en tota la meva carrera". I encara afegeix que "l'amor és més fort que qualsevol cosa, això ara és molt necessari". 

En les set últimes edicions, el disc ha estat el fonograma més venut al món en un sol dia i ens els darrers vuit anys, ha estat el més venut en xifres absolutes a tot l'Estat espanyol en tot un any. Així i tot, i tal com comenta Lacalle, ha estat un procés molt complex tècnicament a l'hora de fer-ho. "La gravació del disc ha estat feta de forma telemàtica, en estudis aïllats i des de les cases. Hem respectat totes les normes sanitàries, hem treballat amb grups bombolla per satisfer les necessitats dels artistes i oferir-los la màxima seguretat". 

Desgranem el disc
1. "Que bonica la vida" de Nil Moliner
2. "Un any" amb Sebastián Yatra
3. "Ho sento" amb Beret
4. "Som humans" amb Dvicio
5. "Caminem lluny" amb Nia, Anajú, Hugo, Flavio i Eva (OT 2020)
6. "Segueix bategant" amb Diana Navarro
7. "Jo em rebel·lo" amb Rozalén i Escolania de Montserrat
8. "Nits d'estiu" amb Porto Bello
9. "Eufòria" amb Ariadna Vieyra
10. "Com he fet sempre" amb Francisco
11. "Junts vencerem" amb El Arrebato
12. "Boig per tu" amb SAU30, Jackson Browne i Judit Neddermann
13. "Mots" amb Roger Argemí i Maria Jacobs
14. "Que maca ets" amb David Otero i Sara Roy
15. "El ritme de la nit" amb La Plaga N11, Mar Fayos i Lia Kali
16. "Ni tu ni un altre" amb Ladilla Rusa
17. "Qui m'ha robat el mes d'abril?" amb Miquel Moya i Intana
18. "Jo vull ballar per la vida" amb Black Music Big Band
19. "Serem més forts" amb diferents artistes (cançó col·lectiva)

La Marató que toca a tothom
"La Marató pateix circumstàncies complicades: l'edició d'enguany és excepcional i el disc i el llibre de La Marató sumen de nou esforços per aconseguir, un any més, un èxit de solidaritat" -explica Vicent Sanchis, director de TV3-; "un llibre i un disc que són factibles gràcies a la generositat i a la participació del sector de la cultura, que cada vegada que els cridem, venen i donen el millor que tenen dintre perquè cada any sigui un èxit".

La tretzena edició del llibre de La Marató es posarà a la venda, a partir del 19 de novembre, en paper i digital, i amb una tirada de 10.000 exemplars. Una obra de fotografies, editada per Rosa dels Vents, que vol deixar constància de com s’ha viscut la covid-19 a través de la mirada de 17 fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, tv3, La Marató, La Marató de TV3, Sebastian Yatra, Judit Neddermann, Nil Moliner, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.