estrenes

L'amor que s'inflama entre «Cables i circuits»

Gem descobreix el clip d'una de les cançons que conformen 'Satèl·lits', el segon disc d'estudi

| 24/11/2020 a les 12:30h

Gem al clip «Cables i circuits»
Gem al clip «Cables i circuits»
Dos anys després del debut discogràfic amb Dent de lleó (Autoeditat, 2017), Gem va llançar una desena de cançons inèdites sota el títol discogràfic Satèl·lits (Primavera d'hivern, 2019). La cantautora de Benigànim presenta avui, en primícia per a Enderrock, el clip d'una d'aquestes últimes melodies: "Cables i circuits". 


Les noves tecnologies, els contrasentits de l'evolució social i la lluita per la diversitat són temes que toquen de prop les generacions més joves, de la qual forma part l'autora de "Cables i circuits". La cançó, amb una narrativa que ressona a ciència-ficció -amb una temàtica digna de la pel·lícula Her, de Spike Jonze, o de la sèrie Black Mirror-, mostra l'amor que sent la protagonista per un robot.

"El missatge és que si una relació et fa sentir, és real", explica Gem. "Ara mateix, a més, la tecnologia adquireix cada vegada més pes en les nostres vides: durant uns mesos ha sigut l'única manera de comunicar-nos i sembla ser una de les solucions a la pandèmia que vivim. Tot i que també té les seues contres, com cedir part de la nostra privacitat, una vegada més, a canvi de la seguretat".

La tecnologia i la ciència ficció, però, no només són ben presents en aquest tema, sinó que sobrevolen tot Satèl·lits. Al disc, l'artista pretén mostrar el costat fosc, tot i que sense oblidar el positiu, d'una societat que orbita al voltant de la tecnologia. Així, a vegades irònica, a vegades dura, i d'altres, positiva, Gem encarna una visió fresca de la realitat que l'envolta i la transforma en cançons power-pop. Una personalitat sonora que la valenciana vesteix amb una estètica més aviat vuitantera, i que decora també amb referències a obres com la clàssica 1984, de George Orwell. El clip de "Cables i circuits" compta amb la direcció del videògraf Alain Dupláa, integrant de Nanuk Audiovisual Studio, i vol reflectir justament aquest estil vuitanter perquè, entre altres, és l'època en què va néixer la llavor del que seria la tecnologia tal com la coneixem avui dia.

Altres temes de Satèl·lits estan rebent enguany reconeixement per part de premis valencians, com "Ona eletromagnètica", nominada als premis Carles Santos com a Millor Cançó de l'Any, o el clip de "Passatgers", guardonat com a Millor Videoclip als premis Ovidi Montllor.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, satèl·lits, cables i circuits, Gem, EDRValencià, videoclip

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.