La presentació del Jaç 25 reuneix a la família del jazz català

| 16/04/2009 a les 17:00h

Aquest matí la Sala Jamboree de Barcelona ha acollit la presentació del número 25 de la revista Jaç. Una ocasió perfecta que ha servit d'excusa per reunir a tota la família del jazz català, en la presentació d'un número especial  que repassa els 100 millors discos del jazz català.
Més d'un centenar de persones vinculades a l'escena jazzística dels Països Catalans, entre músics, periodistes, discogràfiques, programadors i promotors de sales i festivals. És la primera vegada que es reuneixen les generacions joves amb les històriques del jazz català, des de Llibert Fortuny o Raynald Colom, a Núria Feliu o Lucky Guri. L'acte també ha comptat amb la presència institucional del conseller de Cultura i Mitjans de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el delegat de Música del Departament de Cultura i Mitjans, Josep Maria Dutrèn; el director d'Acció Cultural de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Sala; la responsable de Músiques Modernes de L’Auditori de Barcelona, Judit Llimós; i la cineasta Rosa Vergés, membres del Consell de les Arts de Catalunya.
Vampyria  (Basf, 1974), de Tete Montoliu i Jordi Sabatés, ha estat el disc més valorat d'aquesta llista de cent refèrencies discogràfiques elaborada per vint-i-cinc crítics i especialistes en la matèria de diverses generacions i procedències. El pianista Jordi Sabatés ha interpretat en directe 35 anys després una suite amb alguns dels temes d'aquest treball intens i controvertit per la seva combinació de tradició i transgressió.
En acabar l'acte, la plaça Reial de Barcelona ha estat l'escenari que ha acollit una fotografia de família, única i irrepetible, que ha unit gairebé un centenar de músics de les diferents generacions del jazz dels Països Catalans: Santi Arisa, Marc Ayza, Carles Benavent, Gorka Benítez, Jordi Bonell, Francesc Burrull, Manel Camp, Companyia Elèctrica Dharma, Carme Canela, Aldo Caviglia, Raynald Colom, Víctor de Diego, Joan Díaz, Òscar Domènech, Dani Domínguez, Ismael Dueñas, Núria Feliu, Agustí Fernández, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, José Luis Gámez, Lucky Guri, Jo Krause, Clara Luna, Xavi Maureta, Marc Miralta, David Mengual, Salvador Niebla, Benet Palet, Sílvia Pérez, Dave Pybus, Elisabet Raspall, Eladio Reinón, Jon Robles, Jordi Rossy, Jordi Sabatés, Iñaki Sandoval, Joan Sanmartí, Martí Serra, Laura Simó, Matthew Simon, Sergi Sirvent, David Soler, Max Sunyer, Giulia Valle, Lluís Vidal, Miguel 'Pintxo' Villar, Joan Vinyals, David Xirgú...
Arxivat a: Enderrock