Marcelo Mercadante i el tango de Messi

| 20/02/2010 a les 07:00h

L'any 2008, la revista Sons va encarregar una lletra que actualitzés la relació entre Barcelona i el tango. El resultat va ser la lletra de "Més que un crack", obra del periodista argentí Pablo Marchetti, director de la revista satírica Barcelona. Ara, aquesta lletra ja té música. Forma part del nou disc del bandoneista Marcelo Mercadante, Tachar nostalgias (Caronet, 2009), i hi posa veu Rodrigo Flores.
El tango i Barcelona han tingut des de sempre una especial relació. Un dels episodis més comentats és l'amistat entre l'etern Carlos Gardel i el futbolista-dandi Josep Samitier, a final dels anys vint. Per engrandir el mite, Sons va demanar a Mercadante que busqués algú que escribís expressament una lletra sobre el FC Barcelona. Ell mateix va decidir encarregar-se de la música.
"Més que un crack" és l'única peça cantada de Tachar nostalgias, un disc que protagonitza, a més de Mercadante, el guitarrista Gustavo Battaglia, i que compta amb col·laboracions del contrabaixista Horacio Fumero i el trompetista Raynald Colom, entre d'altres. 
Arxivat a: Enderrock