La Iaia guanya el Sona 9 de 2010

| 09/11/2010 a les 23:00h

La Iaia s’han proclamat guanyadors de la desena edició del concurs de maquetes Sona 9. El grup vigatà, encapçalat pel cantant i compositor Ernest Crusats, s’ha endut el primer premi del concurs, consistent en la gravació i edició d’un disc, una gira de concerts per tot Catalunya i una campanya de promoció a TV3, Catalunya Ràdio, Ritmes.cat i Enderrock, organitzadors del certamen. Un públic entregat, vingut sobretot de la comarca d’Osona i en molts casos vestits d’avis i àvies, ha fet suport en tot moment a La Iaia, que s’ha imposat amb una proposta entre el pop i el folk, que ja ha donat de sí un primer treball discogràfic, El meu vaixell (autoeditat, 2010). Ara, el grup podrà enregistrar el seu primer llarga durada en un estudi professional.
El grup de Sarrià i la Cellera de Ter Pulpopop s’ha endut el Premi Joventut, consistent en l’enregistrament d’un EP i una gira de concerts. La banda gironina ha defensat les seves cançons amb una posada en escena molt completa, amb la participació d’una secció de vents. Els barcelonins Bläue s’emporten el premi Èxit, que suposa l’adquisició de 2000 euros en material musical. El grup del barri de Gràcia han defensat la seva proposta a base d’un directe rocker, enèrgic i festiu, en un concert en que han sortit disfressat de ballarines hawaianes. Així mateix, el premi per votació popular, recollit a través de les aportacions a través d’internet d’11.000 persones, se l’ha endut Joan Dausà i els Tipus d’Interés.
En la final del Sona 9 de 2010, desena edició del concurs, també hi han actuat els barcelonins Mine!, guanyadors de l'edició de 2010. El concert de la Bikini es clourà amb un concert amb la participació d'una dotzena de bandes que han passat pel concurs durant els últims deu anys. Hi participaran The Gruixut's, Manel, Els Amics de les Arts, Ix! o Bikimel, entre d'altres. Podeu seguir la final del Sona 9 a Twitter al hashtag #Sona9.

Arxivat a: Sona9