Mishima, millor disc del 2010 segons la crítica

Sanjosex, Els Pets, Estúpida Erikah, Standstill i Kaulakau també guardonats

| 03/01/2011 a les 10:00h

Ordre i aventura (Sones) de Mishima és el millor disc de l'any segons els Premis Enderrock de la crítica, que publica la revista aquest mes de gener. El grup encapçalat pel cantant i compositor David Carabén consolida així una trajectòria ascendent que no només té l'aval de la crítica musical del país, sinó d'un públic cada cop més nombrós que està omplint la seva extensa gira de concerts.


Carabén valora el premi: "El 2010 ha estat el millor any de la nostra petita història. El creixement ha estat lent i progressiu. Pas a pas hem anat trobant el nostre públic. Hem tocat més, i hem assolit l'objectiu d'arribar més enllà de Barcelona, on ja érem un grup consolidat". Segons Carabén, a Ordre i aventura: "No hi ha hagut grans revolcuions ni canvis d'estil, només hem desenvolupat més la tècnica. Som artesans, més que artistes".
Enderrock inaugura el 2011 revelant els 35 millors discos catalans de l'any dels Premis Enderrock de la Crítica. A la votació hi han participat una desena de periodistes musicals, que han elegit els millors àlbums i els millors temes en català de pop-rock, cançó d'autor i folk, així com el millor disc català en altres llengües. El podi dels tres millors discos en català de l'any el completen, a més de Mishima, Al marge d'un camí (BankRobber), de Sanjosex, considerat per la critica el millor disc de cançó d'autor d'enguany, i Fràgil (DiscMedi), d'Els Pets. El grup de Constantí, a més a més, s'endú el guardó de millor artista, en reconeixement a una trajectòria que aquest 2010 ha sumat 25 anys.
Estúpida Erikah, amb el disc Decorant interiors, decorant exteriors (Temps Record), ha estat considerat per la crítica l'artista revelació del 2010, i Kaulakau, amb In Fabula (DiscMedi), s'endú el premi al millor disc de folk. Adelante Bonaparte (Buena Suerte) de Standstill ha estat considerat el millor disc català en altres llengües del 2010.
 
Arxivat a: Premis Enderrock 2011, mishima