Espolla i Jesús, units per l'oli i la jota

Jesús acull la II Trobada de Cantadors i Cantadores de Cançó Improvisada

| 22/02/2011 a les 15:00h

Gralles i dolçaines, jotes i cant improvisat, El Belda i el Conjunt Badabadoc, Ameba… tots seran el proper cap de setmana a Jesús, al Baix Ebre.


El Grup de Gralles i Tabals de Jesús, juntament amb el Casal Panxampla de Tortosa i els activistes de La Jota a la Plaça (que treballa per la recuperació de la jota en el seu vessant més popular i participatiu), organitza el proper cap de setmana la II Trobada de Cantadors i Cantadores de Cançó Improvisada a Jesús, al Baix Ebre, que coincideix a més amb la XVI Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i amb la Trobada de Gralles i Dolçaines dels Països Catalans.

La idea de la trobada de cant improvisat, que l’any passat va tenir una gran participació, sorgeix de fet a l’altre extrem de Catalunya, concretament al poble empordanès d’Espolla. Allà també s’hi fa una Fira de l’Oli, i també una trobada de cantadors que cada gener omple la sala la Fraternal i que ha esdevingut tota una referència en el món del cant improvisat. Fa nou anys, les dues fires de l’oli es van agermanar, i des de l’any passat els grallers de Jesús han seguit l’exemple de la Societat La Fraternal d’Espolla i ja tenen la seva pròpia trobada.

A la reunió, que se celebrarà al Casal Jesusenc el divendres 25 de febrer a la nit, hi participaran cantadors de les Terres de l’Ebre i també de la resta dels Països Catalans. S'hi cantaran jotes, corrandes, garrotins, nyacres… i tampoc no hi faltaran els músics de rondalla ni les suculents baldanes per improvisar amb la panxa plena.

L’endemà, dissabte 26 de febrer, la festa continuarà amb cercavila i concert de gralles i dolçaines a la tarda. I a la nit, hi haurà cercavila amb Bandarra Street Orkestra des de la Masia fins al Casal Jesusenc, on actuaran els grups Ameba, El Belda i el Conjunt Badabadoc i Metabolé.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, gralles, dolçainers, jota, folk, Badabadoc, Belda, Jesús, Panxampla