Mengual, Cuevas i Roca

Discos i duets al Jazz Man: avui, Maitia Trio

| 04/04/2011 a les 06:59h

El Jazz Man, un dels clubs de jazz més veterans i amb més solera de la capital catalana, organitza una  activitat singular: un concert a duet amb artistes del catàleg de Galbany Produccions. Avui, però, i de manera excepcional, hi actuarà un trio format per tres reputats músics de l’escena barcelonina: el Maitia Trio. El local de la Dreta de l’Eixample ha creat alhora un segell discogràfic propi amb una primera referència protagonitzada pel guitarrista Andreu Martínez


Des del passat mes de febrer, el popular club Jazz Man de l’Eixample barceloní organitza una activitat singular centrada en el catàleg de Galbany Produccions, una de les empreses de management més importants del país, dirigida per l’activista Rosa Galbany. El cicle, que se celebra el primer dilluns de cada mes, va arrencar el passat 7 de febrer amb un duet excepcional, el que formen el bateria David Xirgu i el saxofonista Gorka Benitez, que presentaven el treball inèdit A Marte otra vez. Per a les properes dates hi ha prevista la presència, avui, del Maitia Trio de David Mengual (piano), Marc Cuevas (contrabaix) i Oriol Roca (bateria); del grup format per Abel Boquera (teclats) i Johnny Branchizio (guitarra) –2 de maig–; d’un duet que aplega dos dels millors músics del novíssim jazz català, Pablo Selnik (flauta) i Marco Mezquida (piano) –6 de juny–, i d’una trobada insòlita: la del trompetista David Pastor amb el bateria Pere Foved. A banda de les activitats del cicle galbanyístic –un mostrari de diferents accents del nostre jazz–, el programa del Jazz Man també comprèn les tradicionals sessions del trio d’Andreu Martínez i les de l’històric Pere Ferré. Totes les actuacions són a les 10 del vespre.  
 
Jazz Man Records
Amb més de trenta anys d’història, el local del carrer Roger de Flor ha iniciat també una nova aventura amb la posada en marxa d’un segell discogràfic propi, Jazz Man Records, en el qual publicarà un seguit de sessions enregistrades en directe al mateix indret i per artistes de la casa. La primera referència del catàleg d’aquesta nova discogràfica és el disc d’Andreu Martínez Live At Jazz Man, que els aficionats poden adquirir al mateix local. Per als propers mesos hi ha prevista la publicació de més referències, sempre d’artistes que actuen sovint al popular altell d’aquest local. L’objectiu d’aquesta col·lecció és recrear, de la manera més fidedigna possible –sense gairebé cap mena de postproducció–, l’ambient íntim, càlid i proper que es respira durant els concerts d’un local de reduïdes dimensions com és el Jazz Man.
 


Arxivat a: 440Clàssica&Jazz