Ragues, rumba, sons tel·lúrics...

Anoushka Shankar, Roger Mas i Peret, entre altres, a les escales de la Catedral de Girona

| 07/04/2011 a les 14:59h

Avui s'ha presentat el XII Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona. Del 28 de juny al 10 de juliol es farà una vintena de concerts a diferents escenaris, amb un cartell que combina les músiques populars modernes amb la clàssica i l'antiga.


En l'àmbit de les músiques del món, destaquen especialment tres espectacles. Anoushka Shankar, que de fet va debutar com a solista a la primera edició del festival gironí, hi farà el 3 de juliol l'estrena mundial del seu nou projecte, Flamenco Gypsy Journey. En aquest espectacle a les escales de la Catedral, que es gravarà per incloure'l en un futur disc amb el segell Deutsche Grammophon, la filla del llegendari Ravi Shankar explora alguns dels substrats comuns entre el flamenc i la música clàssica índia.
Una altra estrena al monumental escenari gironí serà Sota l'om: el 2 de juliol, Roger Mas ampliarà el concepte de les seves aclamades Cançons tel·lúriques i rastrejarà els elements tradicionals de tota la seva obra, on per cert també hi ha una forta influència dels modes orientals a partir del mestratge de Luis Paniagua.
Parlant de mestres, Peret, rei de la rumba catalana i autor d'algunes de les millors peces religioses d'aquest gènere, es presentarà el 7 de juliol, també a les escales de la Catedral, per fer un repàs al seu llarguíssim repertori.
La programació, que enguany s'ha volgut vertebrar al voltant dels valors 'curiositat i respecte', també inclou l'històric cantautor cubà Pablo Milanés (30 de juny), la coproducció amb el festival de Fes Divana & Prem Sanyas (5 de juliol), la revisió de la música de Mahler per part del pianista Uri Caine (6 de juliol), el Ballet Reial de Cambodja (8 de juliol) o el grup de fusió originat al barri de la Font de la Pólvora Sacais Romí (29 de juny), a banda de diverses activitats paral·leles.
Podeu consultar la programació del festival, pel que fa a música clàssica i antiga, a la web de la revista 440.
El cartell d'aquesta edició s'ha encarregat a Antoni Tàpies:

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Girona, rumba