Nòmades de celles negres

El trio López-Petrakis-Chemirani publica disc i actua a Londres

| 12/04/2011 a les 06:58h

Van protagonitzar un dels espectacles més impactants de la passada Fira Mediterrània de Manresa. Ara, Efrén López, Stelios Petrakis i Bijan Chemirani publiquen el seu primer disc i actuen a Londres convidats per la prestigiosa revista Songlines.


Bellesa sense edulcorar, dura, en estat pur. Això suggereix a Efrén López la imatge de les celles negres. I així es diu el seu nou projecte, compartit amb dos instrumentistes de renom. El valencià López (conegut entre altres coses per ser fundador de L'Ham de Foc) fa sonar instruments de tota mena, des de la guitarra fins a la gran família dels pernils de doble corda; el cretenc Stelios Petrakis és un virtuós de la lira de creta, mentre que Bijan Chemirani és un reputadíssim percussionista iranià establert a Marsella.
Tots tres es van presentar la tardor passada a la Fira Mediterrània de Manresa per oferir un espectacular projecte compartit en què interpreten composicions pròpies, instrumentals i vertiginoses, seguint un estil nòmada i lliure, i basant-se en els ritmes i les tradicions musicals de Creta, l'Europa Antiga, l'Iran, el Mar Negre...
Ara han recollit el repertori en el disc Mavra froudia / Celles negres, que suposa a més el primer lliurament de la col·lecció World del segell discogràfic Musièpoca. De moment, el presentaran en directe el proper 23 de juny al Kings Place de Londres, en el marc del festival que la prestigiosa revista britànica Songlines ha organitzat per celebrar el seu número 75.
Efrén López va comentar llargament aquest projecte, així com la seva meditada visió de la música i la tradició, a les pàgines del número 19 de Sons de la Mediterrània, on a més va ocupar la portada:

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Songlines, Efrén López, Bijan Chemirani, Stelios Petrakis, Celles negres, Mavra froudia, Manresa, Musièpoca