Fi de festa al Tradicionàrius 2011

El Pont d'Arcalís i Tazzuff tanquen avui la XXIV edició del festival al CAT

| 15/04/2011 a les 06:59h

Les cançons reivindicatives del nou disc d'El Pont d'Arcalís i el trepidant ball folk de Tazzuff sonaran avui al CAT de la Vila de Gràcia, a la cloenda del XXIV Tradicionàrius.


La 24a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius es tanca aquesta nit al CAT amb un cartell atapeït de música i cultura popular. Com ja és tradició, a dos quarts de 9 del vespre sortirà una cercavila de la plaça de la Vila al CAT, amb la participació de les Colles de Cultura de Gràcia.
Un cop a l'històric edifici de L'Artesà, el carismàtic grup de música pirinenca El Pont d'Arcalís presentarà el seu vuitè treball nou de trinca, Foc al tribunal (DiscMedi), on recuperen i arrangen un bon grapat de cançons, marcades per l'esperit burleta i antiautoritari que històricament ha tingut la gent de muntanya. Una actualització de la lletra anònima amb què es va saludar l'Estatut català del 1931, la sisena aplega del grup de les combatives "Les cobles del Peirot" o una versió del clàssic "El comte Arnau" formen part del nou repertori del grup de Jordi Fàbregas, Artur Blasco i companyia.
Després, el ball anirà a càrrec dels guanyadors del III Concurs Sons de la Mediterrània, Tazzuff, grup barceloní amb un directe impactant on el tradicional ball folk es fon amb arranjaments nous i imaginatius.
Les colles de cultura de Gràcia que actuaran a la cloenda són els Geganters de Gràcia, els Trabucaires de Gràcia, els Bastoners de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Bastoners de Barcelona, La Vella de Gràcia, el Drac de Gràcia, la Diabòlica de Gràcia, la Malèfica del Coll i el Gaudiamus Drac del Coll.





Foto d'El Pont d'Arcalís: Juan Miguel Morales
Foto de Tazzuff: Carles Rodríguez
Arxivat a: Sons de la mediterrània, folk, gràcia, C.A.T.