Avui Llach torna a cantar

El cantant de Verges serà a València per defensar les emissions de TV3 al País Valencià

| 16/04/2011 a les 07:00h

Lluís Llach torna a cantar avui, de manera puntual, a València. Ho farà per defensar les emissions de TV3 al País Valencià, just després d'una manifestació que obrirà Carles Santos.


Ho va insinuar a la presentació del disc Terra i cultura (EDR Discos, 2011) i més tard ho va reiterar a la presentació de la fundació que du el seu nom. De fet, Lluís Llach sempre havia deixat clar que podia tornar als escenaris de manera puntual si hi havia alguna causa que ho meresqués. I sembla que el moment ha arribat. El cantautor de Verges torna a actuar per un dia, avui dissabte 16 d’abril, en un concert que es realitzarà al pont de la plaça d’Amèrica de València, en acabat de la manifestació que recorrerà els carrers de la capital del Túria per reivindicar les emissions de TV3 al País Valencià.
Llach ha desmentit, però, els rumors sobre el seu possible retorn definitiu: “Vull aclarir que la participació a l’acte és la meva manera concreta de militar aquell dia a favor d’un dret fonamental, que semblaria que amb l’ajut de les lleis es pot conculcar, que és el dret a la llibertat d’expressió”. El cantautor, però, aclareix: “No és una tornada professional als escenaris, ni l’inici d’un retorn a una carrera amb afany de continuïtat. El fet que hagi dit que sí a l’acte de València espero que no sigui pres com un greuge comparatiu per tota la gent que lluita contra problemes molt urgents que avui ens assetgen”. Així mateix, Lluís Llach conclou: “En la defensa de quelcom que m’és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d’enlloc perquè no m’he mogut mai del mateix lloc”.

Arxivat a: Enderrock