La transformació del Flamenco Ciutat Vella

El festival organitzat pel Taller de Músics recorda Enrique Morente i fa un replantejament general

| 03/05/2011 a les 14:59h

Del 18 al 21 de maig, el 18è festival Flamenco Ciutat Vella recordarà al CCCB de Barcelona la figura patriarcal i revolucionària d'Enrique Morente introduint nous formats i apostant per les propostes emergents.


Invocant l’omega, l’última lletra de l’alfabet grec que l’enyorat Enrique Morente -especialment unit al Taller de Músics- va triar per titular un dels seus àlbums més revolucionaris (El Europeo, 1996), el cicle flamenc del Raval de Barcelona fa enguany un cop de volant i replanteja la programació de dalt a baix, reforçant l’experimentació, les creacions noves i el caràcter interdisciplinar.
A més, incorpora dos nous espais: el Mercat de les Flors –on ballarins, músics i artistes visuals faran la residència de creació del cicle Flamenc Empíric, comissariat per Juan Carlos Lérida– i el nou auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on es faran els concerts. El hall del CCCB acollirà el cicle de documentals flamencs P'alucine i les imprevisibles sessions de Talleres y fraguas i Irse por las ramas.
Pel que fa als concerts, el primer dia (18 de maig)actuaran la cantaora Ginesa Ortega i la bailaora La Moneta. La segona jornada (19 de maig) depararà més dansa amb l’estrena del nou espectacle de la bailaora Belén Maya, i el jove cantaor Juan Manuel Mora. Divendres 20 de maig cantarà la jove revelació de Huelva Argentina, ballarà Rafaela Carrasco i s’acabarà amb la rumba de Tío Carlos i més rumba -en aquest cas enllaunada- de DJ Txarly Brown.
Dissabte 21, finalment, serà l’hora del guitarrista barceloní Juan Ramon Caro presentant La rosa de los vientos, el ball carismàtic de Carrete de Màlaga, i de més rumba catalana amb un històric del barri barceloní de Sant Antoni: Peret Reyes, a més del concert de cloenda amb els Gospel Messengers Taller de Músics.
www.flamencociutatvella.com




Fotos: Ginesa Ortega i Carrete de Màlaga
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Flamenco ciutat vella, Taller de Músics