Relk troba mecenes

El grup assoleix el repte de finançar el nou disc amb 'crowdfunding'

| 23/05/2011 a les 06:59h

La formació d'Arenys de Munt Relk podrà editar el seu pròxim treball discogràfic, Gran esperança del propi no-res. Han aconseguit finançament mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami. Relk ha aconeguit el repte de reunir en quaranta dies 2.500 euros mitjançant el crowdfunding.


La fórmula és simple: Relk necessitaven 2.500 euros per finançar l'edició del seu tercer treball. Durant quaranta dies, i a través de la web de Verkami (una iniciativa de micromecenatge nascuda a Mataró), tothom que ho ha volgut ha fet les seves aportacions de mecenatge, de quantitat diversa i a mesura de totes les butxaques (des de 15 fins a 500 euros). Relk ha superat la quantitat marcada (de fet, ha aconseguit 2.685 euros). Ara, les aportacions es faran efectives i el grup facilitarà als seus petits mecenes una sèrie de compensacions exclusives, que van des d'un CD signat pels components de la formació fins a un concert particular per a un màxim de vint persones.
Un cop completat el procés, el grup s'ha dirigit als seus inversors: "Gràcies per haver col·laborat econòmicament i haver fet possible l'edició del nostre tercer treball. Amb el vostre suport ara la nostra proposta esdevindrà realitat. Tot el nostre esforç tindrà un sentit. Finalment ho hem aconseguit i ha estat mercès a la vostra generositat". Gran esperança del propi no-res serà el tercer disc de Relk i versarà, segons el poeta i lletrista Jordi Bilbeny, "sobre la frustració, l'abatiment, el desencís profund, la desesperació, la depressió i el dolor paralitzant". "És un viatge al fons negre del pou de cadascú en els moments més difícils per cercar-hi llum, per cercar-hi esperança", explica Bilbeny. El grup editarà el seu nou disc en format CD i també en format vinil. El grup espera tenir-lo enllestit pels volts de Sant Joan.
Un altre grup que també ha assolit els seus objectius a Verkami són Faèrica. Els igualadins han reunit més de 1.700 euros per finançar el seu segon treball discogràfic.

Arxivat a: Enderrock