Poesia i molt més a Caldes d'Estrac

La Fundació Palau i Fabre organtiza un cicle amb Eduard Iniesta i Mercè Sampietro, Pep 'Botifarra' o el Quartet Brossa

| 29/06/2011 a les 18:00h

La Fundació Palau i Fabre, recollint la concepció oberta de la poesia que tenia l’escriptor i estudiós de l’art barceloní, organitza cada estiu un interessant cicle al seu museu on es combinen els recitals poètics, els concerts, les representacions... sempre al voltant de la paraula poètica i viva.


A la sisena edició, que va arrencar el 25 de juny passat amb un recital protagonitzat pels textos de Palau i Fabre i Joan Maragall coincidint amb l'any dedicat a aquest darrer, hi haurà lloc, entre altres activitats, per a la trobada entre l’actriu Mercè Sampietro i el multiinstrumentista Eduard Iniesta a l’espectacle Sensualitats, basat en textos de poetes de tot arreu i de tots els temps (Vinyoli, Maria-Mercè Marçal, Gil de Biedma, Brossa, Lorca...) units per la sensualitat. L'espectacle es presentarà aquest mateix divendres, 1 de juliol, a les 22 h.
El cicle seguirà després amb l’obra El Poble, de Miquel Martí i Pol (2 de juliol); Com gotes d'aigua (3 de juliol), sessió poètica per a tots els públics amb poemes de Joana Raspall, seguit el mateix dia de L’escala canta i balla, al voltant de les cançons tradicionals d'aquest poble empordanès, amb Ramon Manent (3 de juliol); el muntatge Nu de tot en l’univers, sobre Joan Vinyoli (8 de juliol); sessió de música i poesia sufí amb Marta Milà, Pedro Burruezo i Wafir S. Gibril (9 de juliol); les Músiques de l’Holocaust del Quartet Brossa (17 de juliol); nit de poetes amb Laia Noguera, Gerard Vergés i Francesc Garriga (22 de juliol); el recital Món Brel en concert (23 de juliol), on el cantant Jordi Vidal i el guitarrista Toni Xuclà interpreten en català les cançons del cèlebre cantautor de Brussel·les..., i per acabar Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la seva rondalla (24 de juliol) demostraran que la paraula cantada en la tradició oral atresora altíssimes dosis de poesia.
Més informació i programació completa, amb màgia, visites nocturnes a les exposicions de la Fundació Palau i activitats a la ciutat de Barcelona: aquí i aquí.

Foto: Eduard Iniesta i Mercè Sampietro, que presentaran Sensualitats l'1 de juliol.




Arxivat a: Sons de la mediterrània, Palau i Fabre, Caldes d'Estrac, Botifarra