Segell Fura

El Festival Castell de Peralada celebra la 25a edició amb una proposta espatarrant

| 29/07/2011 a les 10:15h

La Fura dels Baus estrena avui l'òpera més antiga representada actualment. Orfeo ed Euridice de Gluck, interpretada per l'excepcional orquestra BandART, el Cor de Cambra del Palau de la Música i tres solistes prometedores: Anita Rachvelishvili (Orfeu), Maite Alberola (Eurídice) i Auxiliadora Toledano (Amor).


Carlus Padrissa, director d'escena, confessa que la particularitat més destacable d'aquesta versió de l'òpera Orfeo ed Euridice és el fet que l'orquestra s'alliberi del fossat per saltar a l'escenari. Els músics coneixen de memòria la partitura i actuen com si fossin les cordes de la lira d'Orfeu. Segons explica Padrissa: "Des del principi teníem clar que volíem treballar amb BandART, i estem molt contents d'haver-ho aconseguit".
Les projeccions audiovisuals defineixen el clima de cada escena i s'adapten, a través de sensors, als moviments que fan els cantants a dalt de l'escenari. Solistes, cor i músics han pogut participar del procés de creació dels seus personatges i es belluguen àgils i demostren que s'han sentit còmodes amb el treball proposat per Padrissa.
Orfeu és interpretat per una dona i, a més, va vestida de dona. Els protagonistes del mite són, doncs, una parella homosexual carregada d'erotisme en passatges com el popular 'Che Farò Senza Euridice'. El personatge Amor no deixa de ser original, i és que va vestit de gavina. Homenatja les habituals aus que mai s'escapen de protagonitzar algun cant durant els concerts del Festival. Padrissa ha arribat a convertir-los en protagonistes il·luminant els nius dels arbres que envolten l'escenari.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz