Mor el cantant de Tots Sants

El grup mallorquí havia tornat recentment als escenaris

| 22/08/2011 a les 06:59h

Xavier Ramis, cantant del grup mallorquí Tots Sants, va morir el passat dimecres 17 d'agost als 46 anys d'edat. La mort de Ramis, natural de Manacor, ha commocionat el sector musical illenc. El grup havia decidit trencar un silenci musical de deu anys el passat mes d'abril.




Familiars i amics del cantant van donar l'últim adéu a Ramis el passat dijous 18 d'agost en una cerimònia íntima que va tenir lloc a la parròquia de la Verge del Carme de Porto Cristo. Miquel Àngel Sancho, responsable de la botiga Xòcolat i del segell Blau, es mostrava sorprès per la notícia en declaracions a Diario de Mallorca: "Havien tornat amb força i crec que preparaven un nou disc".
Tots Sants va assolir la popularitat durant la dècada dels noranta, quan van publicar el seu primer àlbum, Ja m'ho temia (Picap, 1992), produït per Joan Bibiloni. Musicalment, la influència de grups radicals bascos com ara Kortatu, La Polla i Barricada és ben clara, de la mateixa manera que es noten molts anys escoltant bandes nord-americanes com Guns'n Roses o Metallica. El grup de Manacor sempre es va caracteritzar per una sonoritat contundent que s'allunyava de l'estàndard més habitual de l'època. Temes com "Na Joaneta", "Ca de Bou" o "Ja m'ho temia" es compten entre els més populars de la formació, que va publicar dos discos més: Màxima audiència (Picap, 1993) i, després d'un silenci de cinc anys i del trencament amb la discogràfica Picap, Take the Flight (Blau/DiscMedi, 1998), cantat majoritàriament en anglès. El retorn del grup va tenir lloc el 21 dabril a la Sala Fònica de Muro.

Arxivat a: Enderrock