Quatre finalistes per al concurs Sons de la Mediterrània

El 3 de novembre la Fira Mediterrània de Manresa acollirà la gran final

| 03/09/2011 a les 06:59h

Riu, Naia, Katroi Ensemble i Borinots Tres Quar-trance són els quatre grups finalistes del IV Concurs Sons de la Mediterrània. Tots ells actuaran a la final, que se celebrarà d'aquí a dos mesos: serà el dijous 3 de novembre a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquell dia se sabrà qui pren el relleu de Tazzuff, guanyadors de l'anterior edició del concurs.


A la final del 4t Concurs de Maquetes confluiran quatre camins musicals que tenen l’origen en la tradició musical mediterrània, però que prenen direccions diferents. Els santboians Riu combinen el repertori tradicional català amb estructures de la música celta; Naia és una banda amb integrants de diversos pobles valencians que es mou entre el folk i la cançó d’autor; Katroi Ensemble, de les comarques gironines, emparenten les tonades tradicionals amb els arranjaments jazzístics, mentre que Borinots Tres Quar-trance, de Mataró i Sants, duen la tradicional formació de la cobla de tres quartans a les sonoritats discotequeres.
El jurat del Concurs Sons, format per representants de la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, iCat fm, el Festacarrer d'Ondara i la revista Sons de la Mediterrània, ha escollit aquestes quatre propostes entre les 56 rebudes. El premi del concurs comprèn actuacions al Tradicionàrius, la Fira Mediterrània, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, la Festcat de Llívia i el Festacarrer d’Ondara, a més de la gravació d’un disc i una campanya de promoció a la revista Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat fm.
Aquest és l'esdeveniment de Facebook que s'ha creat per a l'ocasió.

Arxivat a: Sons de la mediterrània