La cobla més eclèctica, a L'Auditori

Hi participaran Roger Mas, Niño Josele i Carme Canela amb Lluís Vidal, entre altres

| 14/09/2011 a les 07:00h

L'Auditori de Barcelona programa enguany la 1a Temporada de Música per a Cobla, amb formacions com la Sant Jordi, la Mediterrània, La Principal de la Bisbal i la Cobla Catalana dels Sons Essencials combinant-se amb músics provinents d'altres gèneres.


La presència de la cobla a L'Auditori de Barcelona creix. El cicle especialitzat i protagonitzat per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, que s'ha celebrat en els darrers tres anys, passa ara a ser una temporada estable, amb més formacions. En total són sis concerts que van de l'ocubre al març i de les propostes més clàssicament coblístiques a les aventures amb músiques tan aparentment allunyades com el flamenc. Són aquests:

1. Carme Canela & Lluís Vidal Trio amb la Cobla Sant Jordi. 7 d'octubre. La cantant i el grup del prestigiós pianista recuperen el repertori jazzísticopopular d'Els nostres estàndards ("El mariner", "Els tres tambors", "El testament d'Amèlia") adaptat a la cobla.

2. Cobla Mediterrània i Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. 20 de novembre. Dues de les principals cobles del país protagonitzaran el Memorial Joaquim Serra 2011, que inclourà l'estrena d'un encàrrec al compositor Tim Garland.

3. Cobla la Principal de la Bisbal. 3 de desembre. La sala gran de L'Auditori acollirà el concert 100 x 100 Bisbal, amb repertori dels grans sardanistes, a més d'alguna sorpresa.

4. Cobla Catalana dels Sons Essencials. 21 de gener. En col·laboració amb el festival Tradicionàrius i amb Jordi Molina com a convidat, és una proposta que recrea els sons de la festa popular emparentant els instruments de la cobla amb el de les tradicions musicals mediterrànies.

5. Cobla Sant Jordi i Niño Josele. 9 de febrer. La proposta més sorprenent del cicle: l’afamat guitarrista flamenc Niño Josele tocant al costat de la Cobla Sant Jordi.
 
6. Roger Mas i la Cobla Sant Jordi. 24 de març. Cançons originals del cantautor de Solsona arranjades per a cobla. Aquest espectacle, que s’estrenarà a la propera Fira Mediterrània de Manresa, tancarà la temporada de cobla a L'Auditori.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cobla