Les cançons que anim(av)en la revolta

El Sons de setembre dedica la portada a "Els segadors" i destaca deu cançons catalanes de revolta de totes les èpoques

| 16/09/2011 a les 15:00h

Jaume Ayats ha estudiat a fons la història d'"Els segadors" i està a punt de publicar el llibre-CD Els segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L'Avenç). N'hem parlat amb ell al número 24 de la revista Sons de la Mediterrània, on aprofitem també per destacar deu cançons de revolta en la història dels Països Catalans.


La portada del Sons 24 és obra del jove il·lustrador de l'Olleria Jordi Albinyana. A més dels reportatges sobre "Els segadors" i les cançons catalanes de revolta, el número inclou el CD recopilatori de la 14a Fira Mediterrània de Manresa, un suplement dedicat a aquest esdeveniment, entrevistes amb el grup romanès Taraf de Haïdouks i l'Orquestra Àrab de Barcelona, i les seccions habituals de crítiques discogràfiques, agenda de cultura popular i tradicional, etc. A més, la revista ofereix com a regal per als nous subscriptors el llibre-CD Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, de Jaume Ayats.

Aquí teniu la corresponent llista de Spotify Cançons de revolta catalanes, amb versions de Carles Belda, Maria Laffitte, Esquirols, El Pont d'Arcalís, Coses...

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Sons de la Mediterrània