L'empremta catalana de Miles Davis

La revista Jaç dedica un monogràfic a l'autor de 'Kind of Blue' amb un CD d'homenatge exclusiu

| 11/11/2011 a les 07:00h

Jaç dedica el seu número 40 a la figura de Miles Davis amb un número monogràfic que repassa la singular relació d’aquest gran del jazz en el seu pas per terres catalanes. Com a complement especial, la revista va acompanyada d'un CD encartat on es recull l'actuació de la Miles Tribut Big Band el passat 31 d'agost a la sala Apolo de Barcelona, dins el marc del San Miguel Mas i Mas Festival. Al mateix temps, aquest número també serveix per presentar en societat un nou diseny de la revista Jaç.

Des de l'any 1967 fins al 1991, Miles Davis va trepitjar mitja dotzena de vegades els escenaris catalans. En quatre ocasions ho va fer a Barcelona –1973, 1984, 1987 i 1989–, una a Palma –1986– i una altra a Andorra –1989–. Cadascuna de les seves visites té la seva particular llegenda i un nodrit anecdotari, que es pot seguir en el dietari Milescel·lània, on també apareixen fotos dels seus diferents concerts. Entre altres continguts d’interès, aquest número especial de la revista Jaç també descobreix la música que escoltava Miles, la seva relació amb el cinema i el testimoni dels músics que han estat marcats per la seva empremta, tant internacionals (Herbie Hancock, Dave Douglas, Paolo Fresu, Ron Carter...) com nacionals (Raynald Colom, Matthew Simon, Carles Benavent, Carme Canela...). En l’apartat de noms propis sobresurten les entrevistes a dos dels músics que més ha influenciat: el baixista Marcus Miller i el trompetista Wallace Roney. I pel que fa a altres continguts, una selecció de més de cinquanta discos, els DVD més importants, articles d'opinió i fotografies de diferents èpoques completen aquest especial dedicat al músic que va canviar quatre vegades el curs de la història de la música.

Sketches of Catalonia
Com a complement especial, la revista anirà acompanyada d'un CD encartat on es recull l'actuació de la Miles Tribut Big Band el passat 31 d'agost a la sala Apolo de Barcelona dins el marc del San Miguel Mas i Mas Festival. Amb el títol Sketches of Catalonia, aquesta producció de la revista Jaç en col·laboració amb Mas i Mas ofereix un repertori que repassa les diferents etapes de Miles Davis, interpretat per una formació que acull tres generacions del jazz català sota la direcció de Joan Chamorro i amb la participació de solistes com Carles Benavent, Mathhew Simon, Llibert Fortuny, Jordi Bonell, Andrea Motis i Joan Monné.
Aquest número especial també estableix una nova etapa per a la revista Jaç amb un canvi de format, disseny i continguts amb el propòsit d'oferir als seus lectors un producte encara més atractiu. Alhora la revista està connectada a l’actualitat, amb el suplement de festivals de jazz d’aquesta tardor.


Arxivat a: 440Clàssica&Jazz