Amansalva, càmera i acció

El quartet publica gravacions dels seus concerts a Algemesí i Almussafes

| 27/10/2011 a les 15:00h

Amansalva no només destaca per l’elegància amb què arranja les cançons tradicionals, sinó també per la qualitat de les gravacions amb què deixa constància de les seves actuacions. Dos exemples recents: els vídeos dels seus concerts a La Casa Cantonera Algemesí i al Centre Cultural d'Almussafes.
Sembla que als quatre integrants d'Amansalva, el grup guanyador del II Concurs Sons de la Mediterrània, els agraden els documentals. Ja vam tenir ocasió d'escoltar-los en clau simfònica en col·laboració amb la Societat Unió Protectora Musical de Llombai, i ara els podem veure en acció a Algemesí i Almussafes.
La filmació d'Algemesí (d'on és el percussionista del grup, Josele Mascarell) correspon al concert del passat 10 de setembre ofert per Amansalva en un indret ben especial, La Casa Cantonera, que malauradament aquesta mateixa setmana ha hagut de tancar portes cautelarment per les denúncies d'un veí. "La Casa Cantonera és una iniciativa privada que va contra corrent, però que ha anat creant una programació amb caràcter propi i que ha sabut crear un ambient molt especial en cadascuna de les seves activitats", valora al respecte la violoncel·lista d'Amansalva, Alba Forés. L'impulsor del local, el dissenyador i fotògraf Joanra Estellés, és el responsable de la gravació de "Sense vent" i "L'amo de son carabassa".


Pel que fa al minidocumental d'Almussafes, recull en setze minuts i mig els preparatius i alguns moments del concert al Centre Cultural d'aquesta localitat de la Ribera Alta, el 19 de febrer. "Va ser el primer concert al País Valencià, una ocasió molt especial", recorda Alba Forés, que conclou: "Veient aquest minidocumental entens molt bé qui som i què volem fer". La gravació recull dues composicions que no són al disc de debut del grup, "M'han dit que diuen" i "Cançó marinera", i assenyala el rumb que a partir d'ara vol seguir Amansalva: el de les composicions pròpies.
 
 
Amansalva actuarà el proper 19 de novembre a l’Auditori d’Alcúdia (Mallorca), d'on és precisament la cantant de la formació, Maria Victòria Riutord.

Arxivat a: Sons de la mediterrània