La nova carena de Rosa-Luxemburg

Estrenem en exclusiva un tema nou del proper disc dels barcelonins, 'Classe mitjana'

| 16/11/2011 a les 07:00h

"A la carena" és la darrera cançó de Classe mitjana (Zeppo Records, 2011), el nou disc de Rosa-Luxemburg, que aquest mes arribarà a les botigues. A Enderrock.cat podeu sentir un tastet del nou disc, una història visceral fruit del moment de crisi general: “Parla de què i com vivim en el nostre entorn: gent que ha crescut pensant que si estudiava li aniria tot molt bé i seria molt millor que els seus pares però...”.


Han rodat el món i han tornat al Born. Als estudis Selva de Mar Rosa-Luxemburg van enregistrar el seu primer disc homònim. Ara hi han tornat per preparar Classe mitjana (Zeppo Records, 2011). “No és una òpera-rock, és una novel·la musical. La narració no és en forma de diàlegs, sinó que es fa a partir de la reflexió interna del protagonista de la història”, narra Pol Fuentes, que en aquesta ocasió ha aprofitat la faceta de guionista per escriure una història que entre tots quatre s’ha anat reconvertint en cançons.
"Com a tret general del disc es pot parlar del rock simfònic i el rock progressiu que sempre ha estat amb nosaltres, però que mai havíem tret a passejar tant. I hem fet un disc molt laietà, perquè té part de rock progressiu de Yes, Jethro Tull o King Crimson, però també té moltes coses autòctones", afegeix el cantant i guitarrista.

"A la carena"
El nou teclista del grup, Rogert Torrent, diu que aquest tema li recorda el rock simfònic de Smashing Pumpkins: "La cançó 'Tonight, tonight', per exemple. Tot i que el principi és més tribal i potser hi trobo més influència d'Animal Collective".
Aquesta és l'última cançó de la novel·la musical, el desenllaç de la història. El cantant i guitarrista del grup, Pol Fuentes, afegeix: "La lletra parla de com aprenem del pas del temps. I com que n'aprenem, després podem imaginar, buscar objectius més enllà, lluitar per nous objectius".

Arxivat a: Enderrock