Qui és Tomàs de los Santos?

El cantautor valencià ha guanyat el lV Premi Miquel Martí i Pol

| 30/11/2011 a les 15:00h

Ahir molts van sentir per primer cop el seu nom després d'endur-se els 5.000 euros i l'obra de l'escultor Josep Bofill del IV Premi Miquel Martí i Pol (dins el Certamen Terra i Cultura) que organitza el Celler Vall Llach. Tomàs de los Santos va néixer a Benimaclet i fa cançons des de fa vint anys. De fet, amb el projecte Crits es va presentar a la darrera edició del concurs de maquetes Sona 9.


Lluís Llach va rebre directament al Celler Vall Llach la cançó "Homenatge anònim XV", basada en el poema amb el mateix títol, obra de Vicent Andrés Estellés. És una cançó amb música de Tomàs de los Santos i els arranjaments de Borja Penalba (Premi Joan Trayter al Millor Productor de l'any 2006). El poema escollit per a la musicació (gran guanyador de la quarta edició del Certamen Terra i Cultura) pertany al Llibre de L'Exili d'Ovidi, i és el poema número XV de la part dels Homenatges Anònims.
Però la trajectòria musical d'aquest cantautor nascut a Benimaclet (i actualment establert a Picassent) fa anys que va començar, i és que en fa més de vint que fa cançons (en té una cinquantena de pròpies). Si fins ara havia cantat en cercles petits (a més de participar en concerts col·lectius), aquest 2011 ha fet una desena de concerts al País Valencià i el Principat.



Enguany, amb el nom artístic de Tom Delos també va encapçalar el projecte Crits (aquí en podreu sentir alguna cançó), inscrit a la darrera edició del concurs de maquetes Sona 9: una aposta on també l'acompanya Borja Penalba i que parteix de la influència de la cançó d’autor. Actualment segueixen treballant en aquest projecte i preparen el seu debut discogràfic, amb la intenció d'editar-lo el 2012. Un disc on també s'hi inclourà el tema "Homenatge anònim XV", fins ara només enregistrat en la maqueta que es va presentar i guanyar el Certamen Terra i Cultura 2011 i que podeu sentir a continuació:




Arxivat a: Enderrock