Reta-ta-ta-ta-talla

| 31/01/2012 a les 07:00h

Ens agradaria parlar de música, però la dictadura financera no ens deixa respirar. L'altre dia vam comentar el lamentable intent de supressió de la rua central del Carnaval de Barcelona, i avui hem de fer-nos ressò de la trista notícia que va publicar el Diari de Vilanova: el FIMPT, un dels festivals dedicats a la música popular i tradicional amb més caràcter i trajectòria dels Països Catalans, passarà dels 205.000 euros de pressupost el 2011 als 32.000 euros a la propera edició.
És a dir, que aquest festival que era tot un patrimoni i un motiu d'orgull per a la capital del Garraf, que marcava un perfil propi respecte a un panorama de festivals en general força avorrit, sobreviu, però ja no podrà ser el mateix. Així estem, les tisores van com metralladores i nosaltres desvertebrant-nos, emprobrint-nos, enfonsant-nos fins al fons fins que hi comencem a posar remei des de baix.
Podríem tancar l'article enganxant el vídeo d'algun dels concerts destacats de la passada edició del FIMPT, el de l'acordionista irlandesa Sharon Shannon o el del carismàtic i incombustible Peret, però el cos ens demana un poema que explica perfectament com són els dies que ens ha tocat viure, tot i que Gabriel Celaya el va escriure en altres circumstàncies. Canta un protagonista destacat del proper número de Sons, Paco Ibáñez:



I també aquesta altra cançó d'Ovidi Montllor:


Arxivat a: Dies i dies