El BarnaSants estrena Ò.K! Brigada Internacional

Hi participen Carles Belda, Joan Garriga i músics occitans

| 15/02/2012 a les 15:00h

El grup Ò.K! Brigada Internacional, que reuneix set músics catalans i occitans de renom, s’estrenarà a Barcelona, dins el festival BarnaSants, el proper dissabte 10 de març a la sala Luz de Gas. Tot a partir de les 21.30 h.


La proposta és una coproducció entre el mateix BarnaSants, el festival occitanocatalà Sèm e Serem de Tolosa de Llenguadoc i l’Estivada de Rodés.
Els integrants del grup són Carles Belda i el Conjunt Badabadoc (amb Lo Mante al baix, el guitarrista Marc Serrats i Eric Herrera a la bateria), Joan Garriga (La Troba Kung-Fú i Dusminguet), Gigi de Nissa (líder del grup de reggae Nux Vomica) i Stefanno Degioanni (cantant de Lou Seriol).
La idea principal de la formació és fer una revisió de cançons d’autor i càntics populars emblemàtics d’ambdues cultures. Les catalanes seran d’arreu de la geografia i les occitanes aniran des de la Vall d’Aran tot passant per Niça fins a arribar a les anomenades ‘Valls italianes’, una regió entre el Piemont i la Ligúria (Itàlia) on també es parla occità.
Ò.K! Brigada Internacional se sustenta en tres conviccions: “La unió fa la força, la festa, alegria, i qui canta els seus mals espanta'.
 
Promogut per Sèm e Serem
Aprofitant que el proper 31 de març se celebra a Tolosa una manifestació de la llengua occitana la direcció del Festival Sèm e Serem ha cregut oportú crear un grup en el que la cultura catalana i l’occitana s’agermanin. Així, segons Marçal Girbau –director artístic del festival– “és un espectacle artístic, però d’alt valor polític que vol transmetre i demostrar que occitans i catalans formem part de la mateixa civilització cultural”.
Primer van contactar amb Belda i el Conjunt Badabadoc i un cop van tenir el sí, van buscar els cantants. S’ha prioritzat la relació humana existent entre els músics, però a la vegada s’ha tingut en compte quina representació geogràfica tenen al darrere.
El repertori encara és secret, però en Carles Belda ens avança algunes pistes: “hi ha d'una banda el repertori més exclusivament occità o català, i d'altra banda, el foc creuat, per exemple, “l'Estaca” o el “Joan Petit”. També hi ha cançons dels cantants que hi haurà i algun èxit internacional, nacionalitzat”.
Per tots aquells que tingueu ganes d’assitir al concert i escoltar aquesta formació, aquí teniu l’enllaç per comprar les entrades.
Després de passar per Barcelona, Ò.K! Brigada Internacional tocaran el dia 7 de juliol al Sèm e Serem de Tolosa i el dia 27 del mateix mes a l’Estivada de Rodés.
 
Última gira de Badabadoc
Aquesta serà una de les últimes ocasions per escoltar en Carles Belda i el Conjunt Badabadoc ja que aquesta primavera, després de set anys, se separen. Serà el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig, en el que han denominat un ‘Safari modernista’: tocaran a Igualada, les Borges Blanques, Santa Coloma de Farners i Vallfogona de Riucorb. Aquests dies els aprofitaran per presentar Som així (autoeditat, 2012), un disc on recopilen els seus últims senzills i versions de temes com ara “País petit” de Lluís Llach o “Vitamina sol” d’Antònia Font.


Arxivat a: Sons de la mediterrània