Jesús s'omple de dolçaines, gralles i cant improvisat

Organitzat pels Grallers de Jesús i en el marc de la Fira de l'Oli

| 23/02/2012 a les 14:59h

El cap de setmana del 24 i 25 de febrer tindran lloc la 3a Trobada de Cant Improvisat i la 17a Trobada de Gralles i Dolçaines dels Països Catalans. A més, la població ebrenca acollirà l'actuació dels grups Xarop de Canya, Terrer Roig i Les Absentes.


El cap de setmana folk començarà el divendres 24 a les 21 h amb un sopar per al qual ja es poden comprar els tiquets a diversos punts de Tortosa.
A les 23 h i havent sopat, els Grallers de Jesús organitzen la tercera trobada de cant improvisat. El certamen –que s'emmarca dins la 17a Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre i la Trobada de Grallers i Dolçaines dels Països Catalans– és una ocasió idònia perquè tothom que ho vulgui pugui cantar i improvisar jotes, corrandes o garrotins.
Durant la vetllada s'estableix una competició entre els cantants en un debat dialèctic i coral que pot durar hores i hores. Aquesta modalitat del cant és defensada i promoguda des de fa anys per plataformes com ara Cor de Carxofa. Tancada la nit del divendres, la festa del folk de Jesús continuarà l'endemà a la tarda.
A les 18 h del dissabte començarà una cercavila pels carrers de la població juntament amb un concert de gralles i dolçaines. A les 23 h serà el torn dels grups d'arrel tradicional Xarop de Canya (el Vallès Oriental), Terrer Roig (Jesús) i Les Absentes (Solsona).
Tots els actes que ompliran els dos dies de música i cant s'han organitzat des del col·lectiu Grallers de Jesús i amb la col·laboració del Casal Popular Panxampla i els Maulets de les Terres de l'Ebre.
El Casal Jesusenc acollirà el sopar i els concerts.
Podeu trobar més informació al web de l'organització.
Foto: Xarop de Canya

Arxivat a: Sons de la mediterrània