Guinovart50

| 05/03/2012 a les 07:00h

Albert Guinovart és un artista integral. Compositor, pianista i pedagog, Guinovart considera que fa "tots els papers de l'auca excepte el de director. Interpreto, sóc pianista de formació, faig repertori clàssic, des de Chopin fins a Rachmaninov, componc la meva obra i també arranjo". Si els periodistes li demanen que s'etiqueti en un estil musical i reconegui si prefereix compondre o interpretar, Guinovart no respon. Explica que necessita beure de totes les facetes que el caracteritzen perquè, segons diu, "aquestes es retroalimenten; de fet –afegeix– fins la segona meitat del segle XX els compositors tocaven, estrenaven, trepitjaven l'escenari i dirigien peces dels seus contemporanis".
A més d'un artista integral, és un home incombustible, i ho va demostrar el passat dilluns 27 de febrer a L'Auditori de Barcelona. Hi va celebrar els seus 50 anys acompanyat d'un públic entusiasta i agraït pel tracte proper que el pianista, llavors convertit en mestre de cerimònies, va oferir. El concert, inicialment pensat per a piano sol, va esdevenir una festa en què amics i companys seus van passar per l'escenari a interpretar un repertori variat. L'obertura va ser inevitable: una mostra per a piano de la banda sonora de la pel·lícula The Artist –on Guinovart ha treballat com a orquestrador–, multipremiada poques hores abans a la gala dels Oscar.
Albert Guinovart va conduir una festa que va viatjar des de les cançons clàssiques i tradicionals que van interpretar Antoni Comas i Marta Mathéu fins a una mostra dels musicals més populars (Mar i cel i Flor de nit) amb Salva Racero, Ivan Labanda i Elena Gadel. També hi van col·laborar dues joves formacions de metall i corda (Logam Brass Quintet i AGE Quartet) que van donar peu a una intervenció sorpresa de ball swing intepretada per una simpàtica parella de ballarins. Finalment, Nina va cloure la vesprada cantant tres poemes musicats –un dels quals escrits pel mateix Guinovart–. Els actors de la Vampira del Raval es van encarregar de la traca final quan van aparèixer projectats per sorpresa en una pantalla gegant mentre cantaven una cançó del musical versionada per a l'ocasió.
Després de tres hores a dalt de l'escenari i d'un dia carregat d'emocions, Albert Guinovart agraïa haver celebrat el seu aniversari de la millor manera possible. La sala ressonava amb aplaudiments en totes les direccions i el públic reconeixia una festa singular i emotiva.

Arxivat a: Dies i dies