Manel acaba el recorregut de les 10 milles

Manel tanca la gira del seu segon disc amb un concert avui a Palma i un a Madrid el 20 de març

| 17/03/2012 a les 06:59h

10 milles per veure una bona armadura (DiscMedi/Warner, 2011) ha estat un dels discos de l'any. A partir d'aquesta expressió shakespearina extreta de la comèdia Molt soroll per no res, Manel han recorregut més de cent escenaris i han superat l'èxit del primer disc.


S'acosta el final de gira de Manel amb els dos últims concerts: l'un a Palma i l'altre Madrid. Després de 107 actuacions presentant en directe 10 milles per veure una bona armadura (DiscMedi/Warner, 2011) amb un balanç molt positiu, la banda deixarà els escenaris durant un temps. Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé han aconseguit arribar amb els seus dos primers àlbums a un públic molt extens que ha superat les fronteres dels Països Catalans per ampliar-se a l'àmbit estatal i internacional.
Després del seu primer treball, Els millors professors europeus (DiscMedi, 2008) –disc d'or–, i d'aquest segon àlbum que va arribar al número u de vendes a tot l'Estat espanyol, Manel s'ha consagrat com una de les formacions més influents de l'escena musical actual.
La gira del seu segon disc va començar el passat mes d'abril, i des de llavors han venut més de 50.000 còpies de l'àlbum –ha obtingut disc de platí– i han assolit el reconeixement per part d'iTunes Espanya al millor disc de l'escena musical estatal.
A més, Manel han rebut tota mena de reconeixements, com ara el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó per "Benvolgut", el Premi Altaveu o el Premi Enderrock de la Crítica al millor disc de pop-rock del 2011.
Les entrades per als dos darrers concerts de la gira estan pràcticament exhaurides. El primer serà a l'Auditori de Palma avui 17 de març, i el grup tancarà les actuacions d'aquesta temporada amb un concert de final de gira al teatre Häagen-Dazs Calderón de Madrid el 20 de març, refermant així la presència del nou pop català més enllà del nostre país.

Arxivat a: Enderrock