L'Open Society Foundations reconeix el projecte 'Bàsquet Beat'

El documental mostra el projecte de la Fundació Ribermúsica, que uneix música, ritmes i el bàsquet del Casal dels Infants del Raval

| 18/03/2012 a les 06:59h

El projecte socioeducatiu de la Fundació Ribermúsica i, concretament, la feina feta des de l'equip de bàsquet del Casal dels Infants del Raval es recull en un documental que l'Open Society Foundations ha escollit com a referent juntament amb altres sis projectes internacionals.


La inicitativa Bàsquet Beat és pionera en tot el món. El projecte es va engegar el 2010 a Barcelona i té la participació de l'equip de bàsquet del Casal dels Infants del Raval. El treball que es fa no és només de l'àmbit esportiu, sinó que es treballa l'esport i la col·laboració com a equip per estimular el ritme propi que té aquesta activitat estimulant l'interès per la música.
La potència rítmica que ja té en si la pràctica del bàsquet s'aprofita en aquesta iniciativa per ensenyar i formar en l'aprenentatge de la música.
El coordinador el projecte és Josep Maria Aragay, i els directors del singular documental han estat el professor de l'Escola de Cinema de Catalaunya (ESCAC), Gonzalo Escuder, i Nacho Gómez. El documental ha estat reconegut pel departament Youth Initiative de l'Open Society Foundations, que ha premiat la iniciativa per la seva capacitat d'integració i per la feina ben feta en l'ús de la música com a coneixement inclosiu dins la societat.
Aragay recorda en el documental que el camí ha no sempre ha estat fàcil i que el treball fet des de la Fundació Ribermúsica i Bàsquet Beat té una capacitat molt important en la lluita contra l'exclusió de les minories menys integrades. Motivar els membres de l'equip i aconseguir-ne la implicació és una de les grans lluites diàries que han de realitzar els membres de l'organització.
El documental s'acompanya de la música de MuOm i The Harmonic Ensemble i resumeix en deu minuts la duresa i la riquesa d'un projecte com Bàsquet Beat.
Aragay assegura: “Per nosaltres és un honor haver estat seleccionats com a projecte. És fascinant observar com a poc a poc trobem reconeixement a la feina que la Fundació Ribermúsica està realitzant amb total dedicació, professionalitat i amor. Bàsquet Beat suposa un entrenament constant a la flexibilitat i frustració on els educadors del casal, els joves participants i jo mateix estem endinsats en un aprenentatge alliberador”.

Basketbeat - A Youth Work Documentary from Youthpolicy on Vimeo.



Arxivat a: Enderrock