Lenacay agafa el relleu

Tres dels membres fundadors d'Ojos de Brujo encapçalen aquest nou projecte

| 21/03/2012 a les 15:00h

Sense renunciar al seu antic so però incorporant-hi elements electrònics, Lenacay és un nou projecte amb una sonoritat pròpia, la nova proposta de tres dels membres que van fundar Ojos de Brujo. El seu concert de presentació serà dins el marc del festival Cruïlla d'enguany. Us en presentem un tastet acústic amb el tema "Walking on the Ramblas" enregistrat pel Diaridelamúsica.


Els membres d'Ojos de Brujo han decidit desvincular-se del projecte que els va veure néixer per fundar amb una voluntat nova una banda que tingui un esperit semblant però que incorpori més presència de l'electrònica.
Segons expliquen, sentien que a Ojos de Brujo hi havia límits, que era un grup que no els permetia experimentar prou ni aprofundir en la seva necessitat d'investigació sonora. Així doncs, després de desvincular-se de la formació amb què van aconseguir un Grammy pel disc Techarí (Diquela Records, 2006), ha arribat l'hora der reinventar-se. A través d'algunes converses per animar-se mútuament després de la desaparició del seu anitc projecte, van decidir portar el flamenc, la rumba i el bagatge que ja portaven a sobre cap a horitzons més afroamericans: van fundar Lenacay, que agrupa Ramón Giménez, guitarrista i compositor, Panko DJ i Xavi Turull, i en faran la seva presentació oficial al festival Cruïlla Barcelona d'aquest mes juliol.
En aquesta entrevista feta pel Diaridelamúsica, el percussionista Xavi Turull afirma que sobre la base flamenca de Lenacay hi ha un component electrònic que els reivnidica com un laboratori on tot so i tot ritme són benvinguts.
Aquí teniu l'entrevista i una actuació especial en acústic del nou grup:




Arxivat a: Enderrock