Adéu a La Flor de Maig

| 04/04/2012 a les 07:00h

 L’Ateneu Popular La Flor de Maig del Poblenou de Barcelona, que ha acollit cada primavera des de fa deu anys l’Ateneu Folk, tancarà properament les seves portes.
 Aquest ateneu existeix des del 1896 com a cooperativa. A l’inici de la Guerra Civil, la cooperativa tenia set sucursals, la central i una finca a Cerdanyola; l’any 1940 va començar el seu declivi i el 1950 va tancar. El 1978 va tornar a obrir com a Ateneu.
Segons els primers estatuts del centre, els grups i les entitats del barri que van tenir en un principi la seva seu social a l’Ateneu van ser l’Arxiu Històric, el Grup de Cultura de l’Associació de Veïns, la Penya Ciclista, el Club Esportiu Canaletes, el Club de Futbol Rayo, la revista Quatre Cantons i el Grup de Teatre Roba Estesa.
En l’actualitat hi ha la Colla Excursionista La Senyera, la Colla Sardanista Roure, el Tennis de Taula Ateneu, l’Associació Cívica Cultura i Oci Sant Martí i Biniki Espectacles.
Fet aquest petit apunt històric, després de nou edicions de l'Ateneu folk –enguany seria el desè aniversari– donarem per finalitzada aquesta mostra anual de música folk al Poblenou de Barcelona. Tots aquests anys hi hem esmerçat moltes energies i l’esforç corresponent a l’organització voluntària de qualsevol activitat d’aquestes característiques.
Per l'Ateneu Folk hi han passat Adolfo Osta, Tarab, Gran Balalaika, Rafael Rodriguez ‘lo Brillant’, Zafarí, Lluís Molas, Enric Sans, Nello Chiuminatto, Alejandro Sanchez, Lahiez, Sol i Serena, Africa Reunion, Josep Maria Ribelles, Laura Perramon, Ana Esteban, Arturo Mahiques, La Portàtil FM, Montse Rubio, Hasharmni, Kaj Tiel Plu, Tazzuff, Slaìnte, Salentu Taranya, Delorgan Irish Dance Company, Harmonikando, Xavier Rota, Kem Kebala, Mirabèl, Bruel, Orkestina, Anakaona, Jordi Palou, Raixa, Aina Serra, Ameba... Volem agrair a tots ells la seva participació.
L’Ateneu Folk va néixer arran de la idea del grup Bauma, que en aquell temps duia a terme els seus assajos a l’Ateneu, i que gràcies a la seva col·laboració i la de totes les juntes que han passat per l'Ateneu al llarg d'aquests anys ha tingut continuïtat. També hem de reconèixer l’esforç de David Peña, que s’ha fet càrrec del so en totes les edicions de manera altruista, i d'Estíbaliz Bonastre i Llúcia Ventura, que han col·laborat estretament en l'organització de l'Ateneu Folk.
El proper dissabte 26 de maig, a les 17.30 h, el grup Bauma, en el marc dels actes de tancament de l'Ateneu, farem una ballada folk de comiat davant l’Ateneu (C/ Doctor Trueta, 195. Poblenou de Barcelona).
Més informació sobre el tancament de l'Ateneu la Flor de Maig aquí.
Campanya 'Salvem l'Ateneu La Flor de Maig' aquí.
Arxivat a: Backstage