Enderrock finança amb micromecenatge un DVD i documental sobre Lluís Llach

La revista vol publicar en format audiovisual l'històric concert al Camp del Barça de l’any 1985

| 24/04/2012 a les 09:25h

Enderrock arriba el proper mes de juny al número 200. Per celebrar-ho, la revista prepara un número commemoratiu que anirà acompanyat d’un complement especial: un DVD inèdit del concert de Lluís Llach al Camp Nou davant més de 100.000 espectadors el 6 de juliol de 1985. El DVD inclourà també un documental de producció pròpia amb una entrevista a Llach. Per fer possible l'edició del documental i el DVD, Enderrock ha decidit apostar pel micromecenatge a través de la plataforma Verkami. La revista vol recaptar en quaranta dies 15.000 euros a partir de petites aportacions de lectors i seguidors.


Per la seva transcendència i el seu caràcter massiu, el directe de Lluís Llach al Camp del Barça és el concert més important de la història de la música catalana. Aquest emblemàtic recital només s’ha editat fins ara en LP i CD. No s'ha publicat mai en un format audiovisual, tot i que es va transmetre parcialment per TV3. Des d’avui i durant els pròxims quaranta dies, Enderrock s’ha marcat la fita de recaptar 15.000 euros a Verkami a partir de petites aportacions. Les quantitats oscil·len enre els 5, 10 o 25 euros les més modestes i fins als 600 en el cas de les més elevades. Per cada aportació, el micromecenes rep una recompensa exclusiva. Les aportacions només es faran efectives en cas que s’assoleixi el total de la quantitat sol·licitada, que servirà per finançar l’edició del DVD. A més, les aportacions també faran possible la realització d’un documental inèdit que acompanyarà el concert. El reportatge, titulat Mai no ha mancat el teu alè, inclourà una entrevista exclusiva a Lluís Llach enregistrada al Senegal.
Aquesta és la primera experiència de micromecenatge que impulsa Enderrock. Lluís Gendrau, editor del Grup, explica: “Des de la revista hem estat testimonis de com en els últims temps el crowdfunding ha funcionat de manera molt efectiva amb multitud d’iniciatives musicals, seguint la mateixa idea com als anys seixanta o setanta en aquest país –quan encara no hi havia ni un govern ni unes institucions pròpies– es van impulsar projectes editorials o musicals a partir de la subscripció popular. És una idea ambiciosa des de l’àmbit musical que, al mateix temps, és un clam a la societat civil per continuar defensant els mitjans de comunicació en català i plataformes de difusió i promoció de la música en català”. Més enllà del repte del finançament, Gendrau considera: “Volem que la nostra comunitat de lectors i seguidors faci d’altaveu i s’impliqui en el suport a una capçalera que ara arriba al número 200 i que l’any que ve complirà 20 anys”. El projecte té el suport de Televisió de Catalunya, que cedeix els drets del concert, i la complicitat del mateix Lluís Llach.


Arxivat a: Enderrock