'Un altre temps' per a Fred i Son

El grup presenta el segon disc

| 30/04/2012 a les 07:00h

L'experiència del primer disc de Fred i Son, Diu que no sap què vol (Sones, 2010), va ser molt bona, però amb Un altre temps (Sones/Warner, 2012) han tirat per un altre camí. Han deixat enrere el projecte Minimúsica i les cançons que hi feien referència i han pogut escriure, tocar i cantar el que més els ha vingut de gust.


A part d'aquestes cançons per al Minimúsica, Fred i Son tenien una intenció des del principi amb el seu primer treball: "El que volíem era gravar un disc, que passi el temps i ens continuï agradant i, si pot ser, rodar-lo una mica més i anar millorant”.
Amb Un altre temps el plantejament ha canviat: “Volíem que aquest disc s’apropés més que el primer als grups que citem com a referents”. Aquests grups als quals fan referència són formacions dels anys vuitanta com Aztec Camera o Prefab Sprout. El resultat ha estat un disc amb unes cançons amb més textura i més produïdes utilitzant instruments acústics com ara violins o trompetes. El perquè d'aquest canvi de plantejament i d'aquest disc en la producció és que han treballat de manera molt indie, han fet el que han volgut i el que els venia de gust des del principi. A l'estudi hi ha col·laborat Pere Serrano, que els ha ajudat a polir detalls com el de les veus.
Les temàtiques de les cançons van des de les vacanes ("L'estiu") fins a una noia turmentada ("Un altre temps") passant per temes relacionats amb la gastronomia ("La maison du canard").
El disc va sortir a la venda el passat 24 d'abril en format CD i properament ho farà en format vinil. Per fer possible aquest projecte han realitzat un crowdfounding, i els micromecenes que hi han participat rebran el vinil juntament amb una entrada per a un dels concerts de presentació.
El primer senzill és la cançó homònima, i n'han fet un videoclip realitzat per Xesc Cabot (baxista del grup) juntament amb el guionista i director Pep Garrido.
En aquest segon àlbum de Fred i Son hi ha una curiositat: la primera cançó és "Abric i bufanda" i l'última és "Entre llençols". Sembla que hagin volgut fer un homenatge al nom del grup, ja que t'abrigues del fred amb un abric i una bufanda i acomiades el dia agafant la son entre llençols.




Arxivat a: Enderrock