A partir d'un concert d'
Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, el cuiner Pere Cardona es va inspirar per fer el receptari del seu últim disc,
Bigoti vermell (Satélite K, 2011), un seguit de receptes que ha anat publicant al seu blog i que han anat creixent. Ara ja se'n pot gaudir al restaurant del Centre Natació Mataró, on cada dijous, divendres i dissabte a la nit es poden assaborir alguns dels músics catalans. Cardona ha convertit en receptes
Gertudis (en format de truita),
Quimi Portet (amb una recepta de pollastre, plàtans i pasta brick),
The Mamzelles (un carpaccio de pinya amb gambes i salsa rosa amb aroma de menta),
Eina (que signen una vinagreta), però també
Junts,
Ai, Ai, Ai, Sanjosex,
La Iaia o una recepta inspirada en
Classe mitjana (Zeppo Records, 2011) de
Rosa-Luxemburg.
Música d'estrelles Michelin
És coneguda l'afició musical del cuiner Sergi Arola, guitarrista de
Los Canguros, però no és l'únic cuiner amant de la bona música. En Josep Roca (d'El Celler de Can Roca) ha estat amant de
Sau i a
Can Jubany els estius són musicals amb una proposta que permet assaborir la seva millor cuina als jardins de l'hotel, ben acompanyada de música en directe.
A aquesta corrua de cuiners ara s'hi suma el
Restaurant Sant Pau, on Carme Ruscalleda té un nou plat al seu menú d'estiu: es titula 'CD Roger Mas, mar i terra', i físicament té el mateix disseny que el disc de
Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona (Satélite K, 2012).