Els 9 del Sona 9

Balancí, Coriolà, Els Sulfitos, Empty Cage, Fem Fem, Les Atxes, Nu, Patch i Xiu Xiu Plàstic, semifinalistes

| 26/08/2012 a les 22:00h

Ja tenim els 9 grups classificats per a la fase decisiva del Sona 9. El vot popular ha decidit que els 3 grups que passen a la quarta fase del concurs siguin Els Sulfitos (260 vots), Fem Fem (255) i Les Atxes (143). Per la seva part, el jurat, format per dos periodistes d’iCat fm, dos representants de Televisió de Catalunya i dos altres d’Enderrock, ha decidit que Balancí, Coriolà, Empty Cage, Nu, Patch i Xiu Xiu Plàstic també siguin entre els semifinalistes de la quarta fase del concurs.



A partir d'ara comença una autèntica gimcana musical per arribar a la final. En aquesta fase els grups hauran de preparar un seguit de proves, com ara versionar i/o adaptar al català una cançó i musicar un poema d'un autor novell proposat per l'organització. Aquest any els grups semifinalistes poden escollir una poesia d'autors com David Caño, Pau Gener i Sílvia Bel.
Aquestes proves s’avaluaran a cadascuna de les eliminatòries: els grups les hauran de tocar en directe juntament amb les altres cançons del seu repertori en una actuació de trenta minuts de durada als concerts semifinals que se celebraran a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Barcelona Acció Musical (BAM). D’aquestes 9 propostes inicials, el jurat escollirà les 5 que passaran a la cinquena fase.
La recta final del concurs es realitzarà durant el mes d’octubre, i les propostes que hauran de superar els artistes seran la gravació d’un tema als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui, amb l'assessorament de Miqui Puig, i un concert en acústic a iCat fm.
La final del Sona 9 aquest any serà el dimarts 13 de novembre a la sala Apolo de Barcelona. Aquest és l'esdeveniment de Facebook.

Arxivat a: Enderrock