Pere Vilanova presenta nou videoclip

Enderrock.cat estrena en exclusiva "La pell besa la pell", tema presentació del seu tercer disc

| 20/09/2012 a les 07:00h

Després de projectar-lo a l'Horiginal, el darrer videoclip de Pere Vilanova ja és a la xarxa. La cançó que el protagonitza forma part d'Una Magrana d'Astres (CCG, 2011), un recull de poemes musicats de l'escriptor Carles Duarte. "La pell besa la pell" és "un tema sensual, amb un alt contingut simbòlic, on trobem versos desperts i estiuencs, i on no hi falta el trasbals que ens arriba quan la calor i la llum de l'estiu mediterrani s'acaben". Ha calgut un any i molt d'esforç perquè finalment les lletres esdevinguessin imatges.



Aquest darrer disc del cantautor català està basat en les musicacions fetes per ell mateix de poemes de Carles Duarte. Mai abans ningú havia publicat una antologia de l'autor des d'estils com el pop-rock, el punk o el folk: "Per a mi és un dels més grans honors haver estat el primer de publicar una antologia d'un dels autors contemporanis més destacats del nostre temps. Precisament el vaig triar perquè la seva és una poesia que es compromet amb la sensualitat i amb la vida, amb l'existència i amb els esquinços que es produeixen en el nostre dia a dia". 
Tretze cançons formen Una Magrana d'Astres, i és "La pell besa la pell" el tema que dóna el tret de sortida a l'àlbum. "És el poema més 'jove' del disc i el vam triar perquè volíem un tema alegre, en el qual quedés plasmada la voluntat de tenir un lloc en la música en català", explica Vilanova. Enregistrar el videoclip no ha estat feina fàcil, "només diré que el procés va començar al gener i que fins aquest dimecres no se'n veurà el fruit en públic", assenyala el cantant. Reconeix que l'experiència ha estat sensacional, "com acomplir un vell somni", però que la dificultat de la gravació va recaure a "evitar narrar la història evident" que ve implícita en el poema. "Crec que al final hem aconseguit plasmar que la pell besa la pell quan hi ha amor, però des d'una òptica moderna i original, gràcies a haver emprat elements com ara aneguets de goma, d'haver enregistrat en una casa abandonada al País Valencià o d'haver anat fins a Sils (Girona) per gravar l'escena final", resumeix el cantautor i poeta barceloní.
Després d'un any sense haver publicat cap treball, Pere Vilanova ja té en ment nous projectes: "Estic preparant un quart disc on tornaré a cantar lletres escrites per mi i que crec que es podran valorar com a poemes i com a lletres de cançons al mateix temps". Principi del 2013 és la data assenyalada per entrar a l'estudi i començar a gravar perquè, com ell mateix afirma, "és impossible aturar-se en la música".


Arxivat a: Enderrock