Viu la gralla!

Els Laietans i els Grallers de la Torre, aquest 31 de gener al Tradicionàrius

| 30/01/2013 a les 14:59h

El món graller serà protagonista absolut del Tradicionàrius el 31 de gener, amb tota una jornada en què s’integraran el debat i la música, així com els diversos vessants que fan que la gralla tingui més diversitat del que alguns prejudicis assenyalen.


A les 19 h la taula rodona “La gralla d’avui” abordarà amb músics, musicòlegs i periodistes la pregunta ‘Com podem donar a la gralla i a la música per a gralla el prestigi social i el valor artístic que es mereix?’. Hi participaran professor de gralla de l'ESMUC Dani Carbonell, el president de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca Jordi Mestres, multi-instrumentista osonenc Jordi Comas 'Peligru', Raül Flores dels Grallers de la Torre, Pol Ducable d'Els Laietans, el periodista Jordi Martí de Sons de la Mediterrània, el gerent de la Fira Mediterrània Jordi Bertran i l'etnomusicòleg i director del Museu de la Música Jaume Ayats.
I havent sopat, hi haurà doble actuació grallera amb propostes ben diferents però, en certa manera, complementàries. A les 21.30 h hi haurà ball de gralles amb Els Grallers de la Torre, de Torredembarra, que presenten a més el primer volum del llibre Repertori per a gralla de Josep Mercader Ramon ‘Astó’ (1886-1964), on presenten les composicions d’aquest històric músic vendrellenc que adaptava a l’instrument músiques de moda a la meitat del segle passat. És un procés similar al que fan Els Laietans, guanyadors del V Concurs Sons, que tancaran la jornada amb el seu repertori de grans èxits globals adaptats al so graller.

Foto: Els Laietans (Carles Rodríguez)

Arxivat a: Enderrock