Toti Soler, Feliu Ventura, i membres d'Obrint Pas i Inadaptats, en el darrer homenatge a Ovidi Montllor des del món alternatiu

| 10/06/2005 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
L’Ateneu la Torna, amb la complicitat d’entitats i veïns del barri de Gràcia de Barcelona, organtiza avui al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) l’espectacle “Encara, nois, encara”, una reedició del concert que Ovidi Montllor va realitzar al teatre Olypmpia de París l’abril de 1975. Trenta anys després del seu enregistrament i edició en disc, diversos artistes d’arreu dels Països Catalans, entre els quals destaquen Toti Soler, Feliu Ventura, membres d’Obrint Pas i Inadaptats o l’actor Alfred Luccethi, interpretaran per l’ocasió els temes més combatius del repertori ovidià.
“Encara, nois, encara” és l’acte que, per la banda dels moviments socials alternatius, clourà l’allau d’homenatges que s’han realitzat durant el darrer any al cantant d’Alcoi. Des d’aquests sectors es va començar a recuperar de forma gairebé espontània la figura de Montllor en la seva vessant més política i combativa, un fenomen que va esclatar el 2004 amb l’edició d’Homenatge a Ovidi (Bullanga Records), el disc en que els ja desapareguts Inadaptats versiona en format hardcore diversos clàssics del cantant d’Alcoi.
El concert, que començarà a les deu de la nit, tindrà dues parts ben diferenciades: en el primer tram, els diferents artistes, alguns d’ells en formacions creades específicament per a l’ocasió, recuperaran tots els temes del disc Ovidi Montllor a l’Olympia (PDI, 1975). Enguany es compleixen 30 anys del concert de Montllor en aquesta mítica sala parisenca, que va tenir lloc el 27 d’abril de 1975.  
En aquesta ocasió, la rèplica de l’Olympia la faran Toti Soler, el duet format entre Feliu Ventura i Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas, La Fera Ferotge (Àlex, Bull i Trashoo d’Inadaptats amb el cantautor Cesk Freixas), el grup illenc Materrània, els Els Poetristes (un trio format per l’ocasió per Titot, cantant de Brams, Marc Serrats, de Xerramequ Tiquis Miquis, i Albert Vila) i Túnez i Sesé.
La primera part l’obrirà i la tancarà Toti Soler. En la segona part de l’espectacle, els diversos duets han escollit diverses cançons d’entre tot el repertori de Montllor. La Fera Ferotge serà una de les formacions que interpretarà més temes, ja que el seu repertori està compost exclusivament de versions del cantant d’Alcoi.

Luchetti, present
En total es podran escoltar 28 temes. Entre d’altres, podrem sentir “La cançó de les balances” interpretada per Poetristes, “Els amants” interpretada per Materrània, “La balada del pas del món” interpretada per Túrnez i Sesé, “La samarreta”, interpretada per Feliu Ventura i Xavi Sarrià, i “Serà un dia que durarà anys” i “Les vacances” interpretada per La Fera Ferotge. A darrera hora, també ha confirmat la seva presència l’actor Alfred Luchetti, amic personal de Montllor, que recitarà dos poemes que en el seu moment va interpretar Ovidi Montllor.
David Fernández, de l’Ateneu la Torna, explica que “és una bona forma de cloure els actes d’homenatge a Ovidi des del món alternatiu”. El 2004, una vintena d’entitats de Gràcia van formar la plataforma Recordant l’Ovidi, que ha organitzat diversos actes el darrer any. L’acte més multitudinari va ser la Festa Major organtizada per la Coordinadora Popular de Festes a la plaça del diamant l’any 2004, dedicada a recuperar la figura del cantant d’Alcoi.

Xèriff de Dr. Calypso
Xèriff de Dr. Calypso | Xavier Mercadé
Descobrim els artistes referencials de l'il·lustre cantant de Dr. Calypso
Artur Estrada a la sala Vol
Artur Estrada a la sala Vol | Juan Miguel Morales
Míriam Cano visita aquesta sala del Poblenou liderada pels membres de la cooperativa L'Afluent
Tarta Relena
Tarta Relena | Clàudia Torrents i Júlia Puig
El duet vocal ens parla del seu primer disc, publicat aquesta setmana amb el segell The Indian Runners
A final de l'any passat ja us vam parlar de Tarta Relena, aquelles dues noies (la Marta i l'Helena) que cantaven a capel·la i que ens avançaven una cançó de rebetiko ("Tou votanikou"). Doncs aquesta setmana el duet ha publicat el seu primer disc, de vuit cançons, amb el nom Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019).
Lali BeGood
Lali BeGood | Arxiu grup
Estrenem el videoclip de "La vida secreta de les formigues", un cant ecologista i de respecte pels animals
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Estrenem el videoclip de "92", una cançó que forma part del proper disc del grup | L'àlbum 'Son' veurà la llum el proper 21 de gener