Clam per la música

Girona acull la quinzena edició dels Premis Enderrock

| 08/03/2013 a les 11:19h

El Teatre Municipal de Girona va acollir ahir dijous la gala d'entrega dels Premis Enderrock, els guardons de la música catalana. Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Txarango, Cesk Freixas, Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz i Mishima han estat alguns dels artistes reconeguts tant pel públic com per la crítica.


Galeria de fotos dels Premis Enderrock

Enguany els Premis arribaven a la quinzena edició realitzant-se per primer cop fora de Barcelona. La gala va estar carregada de moments especials, i va ser escenari de reivindicacions en favor de la cultura i la música del país. La cita també ha servit per retre homenatge als 50 anys de carrera de Raimon, que ha demanat "un pas endavant de tothom" per defensar la cultura catalana "de les adversitats". La nit va començar amb l'actuació dels reunificats Ja T'Ho Diré, que van avançar dos dels temes que tocaran en el seu retorn als escenaris.
Durant l'acte, que va durar gairebé tres hores, es van entregar més de trenta premis, tant els votats pel públic com els premis de la crítica. Un dels noms de la nit va ser Els Amics de les Arts, que han recollit quatre dels guardons en l'apartat de votació popular. Txarango també ha estat reconegut com un dels grans grups, no només pel públic sinó també per la crítica. A l'escenari van fer una crida a combatre la crisi i les retallades. El cantant del grup, Alguer Miguel, va dir: "igual que hem vist que ompliu les places dels pobles ballant, hem d'omplir les places per dir prou".

Cançó d'autor i folk
Un altre dels noms de la nit va ser Cesk Freixas, que també ha estat reconegut pel públic com a millor grup, millor disc i millor directe de cançó d'autor. "La nostra proposta musical vol lluitar pels drets socials i nacionals", va reflexionar el cantant. El projecte de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi ha estat reconegut amb tres guardons en l'apartat de votació popular i també s'ha endut el de millor disc de l'any que atorga la crítica.
La resta de premis els completen noms com Andrea Motis & Joan Chamorro i el mestre Jordi Savall. La jove intèrpret jazzística segueix recollint distincions, i aquesta vegada s'ha endut dos Premis Enderrock, juntament amb el músic Joan Chamorro, en les categories de millor grup i millor directe de jazz. Al seu torn, Savall ha estat distingit com a millor directe de clàssica i com a millor disc per una compilació de diversos intèrprets que porta per nom Jeanne d'Arc. Batailles & prisons.
Macaco i The New Raemon han estat reconeguts com a millors artistes catalans en altres llengües per votació popular i per la crítica, respectivament. Entre els premis de la crítica, també s'ha reconegut Mishima com a millor disc de pop-rock i Sílvia Pérez Cruz, considerada millor artista de l'any.



Arxivat a: Enderrock