Manel segons Pilarín Bayés

La dibuixant de Vic il·lustra la portada de maig

| 07/05/2013 a les 07:00h

Com no podia ser d'altra manera, l'Enderrock del mes de maig du en portada a Manel i al seu nou disc, Atletes baixin de l'escenari (Warner/DiscMedi, 2013). Tanmateix, la revista ens presenta el grup com mai l'hem vist: a través de la ploma de Pilarín Bayés. La il·lustradora vigatana és la responsable de la portada del nou número, on veiem uns Manel atlètics competint "a l'olimp del pop" envoltats d'alguns dels personatges i situacions que apareixen en les cançons del seu nou treball. La revista inclou una entrevista al grup i un extens reportatge sobre les tretze peces que conformen el disc, que també s'il·lustra amb dibuixos de Bayés creats a partir dels comentaris de setze personalitats del món de la cultura, la música i la comunicació. Així mateix, el nou número d'Enderrock encarta un disc en directe inèdit del cantautor Xavier BaróLa ruta dels genets (EDR Discos, 2013).


A hores d’ara ja no queda ningú que no sàpiga que Manel ha publicat el seu tercer àlbum, Atletes, baixin de l’escenari (Warner/DiscMedi, 2013). Enderrock s’endinsa en el món del quartet barceloní amb l’objectiu de revelar els misteris que s’amaguen rere les seves noves cançons. Ho fa amb una entrevista i amb una guia en què setze personatges (Bibiana Ballbè, Òscar Dalmau, Jair Domínguez, Eduard Estivill, Fel Faixedas, Xavier Graset, el Mag Lari, Josep Martín, 'Picanyol', Tomàs Molina, Eva Piquer, Gerard Quintana, Màrius Serra, Jordi Sierra i Fabra i Tatiana Sisquella) analitzen cadascuna de les creacions del nou disc. Tot plegat, il·lustrat pel pinzell màgic de Pilarín Bayés.



Xavier Baró: peus a terra, cor endins
La ruta dels genets (EDR Discos, 2013) és el disc de Xavier Baró enregistrat en directe al festival BarnaSants de cançó d'autor amb el seu grup, L'Art de Troba, i alguns convidats especials; un CD que s'encarta amb la revista Enderrock d'aquest mes i que més endavant Quadrant distribuirà en una edició amb temes extra. A més del disc, en aquest número de la revista hi trobareu una entrevista feta per Jordi Martí en una visita al músic a Almacelles il·lustrada per les fotografies de Juan Miguel Morales.

Blaumut, Andreu Rifé i Teràpia de Shock són coprotagonistes d'aquest número, on també parlem de les novetats discogràfiques d'Els Cremats, Xeic!, Pulpopop i Pepet i Marieta.

Primera remesa de festivals d'estiu
Arriba el bon temps i els primers festivals que marquen el tret de sortida de l'estiu: és per això que Enderrock presenta el primer suplement de festivals, amb tots els detalls de les primeres dates de la temporada. El popArb, el Faraday, el Primavera Sound, el Sónar, l'(a)phònica, el Cruïlla BCN, l'Acampada Jove o el Cap Roig Festival són algunes de les cites que expliquem al número de maig.

Arxivat a: Enderrock