'Fem pinya': Pulpopop canten als castellers

Estrenem el clip de la cançó "UnbabaubeuvibodeVallsiViubé”

| 05/09/2013 a les 07:00h

Enderrock presenta en el seu número de setembre una llista amb una arriscada selecció de les 25 cançons castelleres més emblemàtiques de la història i encarta el disc Fem pinya (EDR Discos), per mostrar l'altra banda sonora dels castells. Avui a Enderrock.cat et presentem la composició i el clip que Pulpopop han fet per a l'ocasió.

 Foto: Oriol Amargant 

La cançó que Pulpopop han fet expressament per al disc que acompanya l’Enderrock de setembre es diu "Babauveuvibodevallsiviubé": “En la poètica de la cançó hi apareix ‘un pilar de deu’ que vol tocar el cel amb una pseudoveu de soprano construïda per un intèrpret masculí. També hi surt ‘un pilar de dos d’algú que fa l’amor’ que s’estira al terra amb una veu greu de baríton impostada pel mateix cantant viril. El joc de veus agudes i greus es mouen en paral·lel en funció de l’alçada del castell, i la cançó acaba amb l’apoteosi del cim de l’enxaneta amb la cridòria de la plaça i les gralles. La lletra –en una forma cal·ligràfica al més pur estil brossià o papasseístic– és un castell en si mateixa”, explica el grup. A més de compondre aquest nou tema, l'han volgut acompanyar d'un clip fet en stop motion: "Hi hem implicat el nostre món casteller més proper, la Colla Castellera dels Marrecs de Salt, però alhora també el món casteller de Catalunya en general, ja que el videoclip té la introducció de la presentadora més castellera del país, Elisabet Carnicé, del programa Quarts de Nou de TV3, en una escena rodada durant la diada castellera de Vilafranca del Penedès", expliquen. El resultat l'estrenem avui a Enderrock.cat:

 

 

A més de Pulpopop, el recopilatori que trobareu amb el número de setembre també inclou cançons de 9Son, Ai Ai Ai, Brams, Dani Caracola, Elena Gadel, Els Pets, Eskassa Llibertat, Inadaptats, Kayo Malayo, Kòdul, La Coixinera, Lluís Giménez i Ricard Rafecas, Ministrils del Raval, Obrint Pas, Strombers, Terratombats, Tío Tirito i Xeic! A més, per anar fent boca, hem preparat una llista de Spotify que hem titulat Cançons de castells.
Arxivat a: Enderrock