"Plou i fa sol les bruixes es pentinen, fa sol i plou, les bruixes fan un ou"

El poeta Carles Fages de Climent ja té un disc antològic gràcies a Amadeu Casas

| 09/11/2013 a les 07:00h

Avui es presenta al CAT el disc Lo Gaiter de la Muga (Temps Record) d'Amadeu Casas, que recull dinou musicacions blues d’un poeta empordanès poc conegut però atractiu, satíric i enginyós.


Avui dissabte es presenta el nou treball discogràfic d'Amadeu Casas, en el qual musica poemes de Carles Fages de Climent. El concert serà al CAT, i les entrades es poden comprar aquí.
La poesia de l’empordanès, conegut com lo Gaiter de la Muga en els seus poemes més mordaços, l’han cantada abans Joanjo Bosk, Josep Tero o Pi de la Serra, a qui el bluesman Amadeu Casas deu el cuquet d’interpretar-lo. Ja fa un temps que toquen junts la “Tramuntana epigramàtica” (feta d’epigrames com el nom indica), que ara han gravat amb els papers intercanviats, amb Casas cantant i Pi de la Serra a la guitarra.
Un altre que l’ha recitat molt i que també apareix és el poeta Enric Casasses, que interpreta “El triomf i el rodolí de la Gala i en Dalí”, que Fages de Climent va dedicar als seus famosos amics. A més, la ‘bruixa cantaire’ que sona és Elena Gadel (a “Encanteri” i "Balada del llum encantat”, entre altres). És un disc ambiciós amb moments sublims, des del ‘dos en un’ a “De l’encesa dels llaguts pescadors i l’adveniment de les aures de llevant” o la rockera “La vigília” fins a l’art que mostren Pascal Comelade i Pep Pascual a “La mort I” i “La que no vas saber”.
A la presentació de Lo Gaiter de la Muga també hi ha col·laborat Pi de la Serra, que participarà dissabte al concert al CAT. Els benefícis íntegres de la venda del CD el dia del concert seran per al Casal dels Infants.
Arxivat a: Enderrock