Els 50 millors discos del 2013

Ja està oberta la primera volta de la votació popular

| 08/01/2014 a les 07:00h

Un any més Enderrock engega el 2014 anunciant els millors discos del darrer any segons la crítica dels Premis Enderrock: Santalegria (Chesapik) de La Troba Kung-Fú és el millor disc català de l'any i també el millor disc de folk, i encapçala un rànquing de 50 discos. Avui s'engega la votació popular.
 Els millors discos del 2013 

Atletes, baixin de l'escenari
(Warner/DiscMedi) de Manel se situa a la segona posició d'una llista on el grup ha estat guardonat com a millor artista del 2013. De ben a prop, Els Pets recolliran el mes de març el Premi Enderrock al millor disc de pop per L'àrea petita (RGB Suports). La quarta posició és per a La figura del buit, d'El Petit de Cal Eril, que s'emporta el guardó al millor disc de cançó. Senior i el Cor Brutal, Refree, Els Surfing Sirles, Súper Gegant (grup revelació) i The Excitements (millor disc en altres llengües) encapçalen la llista dels 50 millors discos segons la crítica. Vols saber com continua el rànquing?

<<  50-41   40-31 ,   30-21 20-16 15-11 10 ,   9 ,   8 ,   7 ,   6 5 ,   4 3 ,   2 1   >>

El veredicte
El rànquing de la crítica dels Premis Enderrock s'elabora a partir de les votacions de periodistes especialitats. En aquesta edició han votat més d'una quinzena de persones: Helena M. Alegret, Lluís Gendrau, Roger Palà, Xavier Mercadé, Elisenda Soriguera, Oriol Rodríguez, Joaquim Vilarnau, Ferran Amado, Jordi Novell, Albert Puig, Joan Arenyes, Pere Mas, Gemma Ruiz, Sandra Tello, Jordi Martí, Màrius Serra i Jordi Bianciotto.

 Votació popular
Avui s'engega la primera volta de la votació popular, que s'allargarà fins al diumenge 26 de gener. Enguany hi ha 15 categories d'Enderrock, a més de les quatre de 440Clàssica i quatre més per a la música jazz. Després d'aquesta primera tongada de votacions, només 10 formacions per cada categoria es classificaran en una segona volta que començarà el 5 de ebrer i es tancarà el 16 de febrer. Ja podeu votar a partir d'aquest enllaç.

Arxivat a: Enderrock